RIBOLOV: Banjalučani najbolji u BiH

Da se nastavi ovogodišnji šampionski pohod i prava žetva medalja banjolučkih sportista ovog puta su se pobrinuli sportski ribolovci, koji su u veoma jakoj konkurenciji osvojili šampionsku titulu klupskog prvaka BiH za 2011. godinu i istim stekli pravo nastupa na svjetskom klupskom takmičenju u Portugalu 2012. godine. Ekipa Banjolučana, u sastavu, Pero Pejinović, Goran Todorović, Duško Vučenović, Dragan ©tula, Andrija ®unić i Slobodan Milojević, briljantnim rezultatima u sva četiri kola Premijer lige BiH za 2011. godinu iza sebe je ostavila višegodišnje šampione, ekipu Jelaha, i dugogodišnje ljute rivale, ekipu Sarajeva 1.906, te mnoge druge.

- Završnica ovogodišnje lige, na jezeru Modrac, kod Tuzle, bila je prava poslastica za oko i dušu mnogobrojnim zaljubljenicima ovoga lijepog sporta. Sama činjenica da su na sceni bili istinski majstori ovoga sporta i većina dosadašnjih reprezentativaca BiH, značajno je pobudila interes sportskih ribolovaca i gledalaca, koji su se okupili na obalama ovog jezera. Bilo je i navijanja za svoje ljubimce, ali i aplauza drugima koji su lovili skoro trofejne primjerke - istakao je Milovan ®ivković, jedan od onih bez kojih se ne može zamisliti funkcionisanje Sportsko-ribolovnog društva Banje Luka.

Slično razmišlja i Pero Pejinović, predsjednik kluba:

- U vrhu smo bh. ribolova već godinama, ali sada smo zasjeli na tron. Nije to slučajno, već planski i kontinuiran rad svih u klubu. Primarni cilj jeste Portugal i nastup na klupskom šampionatu Evrope. Već sada znamo da će tamo učestvovati preko 30 zemalja, ali mi imamo kapacitet da se vratimo s jednim od odličja u Banju Luku - poručio je Pejinović.

Očekuje se da će i Grad Banja Luka i Ministarstvo porodice, omladine i sporta prepoznati i podržati ovu sjajnu ekipu sportskih ribolovaca, jer svi njeni takmičari svojim dosadašnjim rezultatima i reprezentativnim iskustvom garancija su da će se u dalekom Portugalu okititi nekom od medalja. Bio bi to još jedan podstrek razvoju i popularizaciji i ovog sporta u našem gradu, ali i dodatna prezentacija i afirmacija Republike Srpske u svijetu.

PANIć Svaka čast, momci

Predsjednik Takmičarske komisije Ribolovačkog saveza RS, Nenad Panić, poručio je da ovaj sport ima veliku perspektivu na prostoru Srpske.

- Više od 50 klubova i oko 12.000 ribolovaca garant su velike ekspanzije ovog sporta. O prirodnim resursima ne treba ni govoriti, jer ovakvih ljepota nema nigdje. Ekipa iz Banje Luke pokazala je da je u ovom trenutku najbolja, čestitam im od srca i želim im bistro i u Portugalu - poručio je Panić.

FOKUS

Comment (0)


Banjalukasport.com
https://banjalukasport.com/article.php/20110630224743372