Who's Online

Guest Users: 3

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Tuesday, August 09 2022 @ 11:43 am UTC

RUKOMET: Očekivana pojačanja blizu Borca

  • Contributed by:
  • Views:
    652
Rukometni klub Borac m:tel ozbiljno se priprema za nastup u Regionalnoj ligi, čiji je start predviđen za 10. septembra, kada će Banjolučani u prvom kolu ugostiti makedonski Vardar. Ili se barem tako čini!

Naime, iz uprave kluba niko se ne želi obrati javnosti o planovima za novu sezonu, postoje spekulacije da su zvaničnici osvajača Kupa BiH uveliko pristupili pregovorima s potencijalnim pojačanjima, dok istovremeno obavljaju i razgovore sa igračima koji su ove sezone iznijeli najveći teret u bitkama na četiri fronta. Kako "Fokus" nezvanično saznaje, pregovori sa četvoricom respektabilnih rukometaša najvjerovatnije bi trebalo da urode plodom, pa će naredne sezone crveno-plavi dres nositi Srđan Trivundža, Branislav Obradović i Igor Rađenović, a na korak do Gospodske ulice je i Bojan Ljubišić. Ovom kvartetu treba dodati i Igora Mandića iz Prijedora.

- Istina je da smo obavili razgovore s Rađenovićem, Trivundžom, Ljubišićem i Obradovićem, ali finalizacija tih pregovora još se čeka. Ništa konkretno nije dogovoreno. S druge strane, od igrača koji su iznijeli minulu sezonu na plećima niko za sada nije zatražio ispisnicu, a da li će s nekima od njih biti produžen ugovor, ili raskinut, još uvijek nismo odlučili. Ono što je sigurno jeste da tim ukoliko ne želi odigrati epizodnu ulogu u Reginalnoju ligi mora poraditi na dovođenju kvalitetnih pojačanja i sada samo u tom smjeru razmišljamo - rekao je Boris đogo, sportski direktor kluba.

On dodaje da finansijska konstrukcija još uvijek nije zatvorena i da su početkom sedmice dopisi upućeni na adrese Ministarstva porodice, omladine i sporta u Vladi RS, Grada Banja Luka, Kabineta predsjednika RS i da odgovore još uvijek čekaju.

- Najveći problem u ovom trenutku predstavljaju finansije i niko ne razaumije da nam je za nastup u regionalnom takmičenju potrebno i do deset puta više sredstava nego za učešće u Premijer ligi BiH. Dok god ne budemo na papiru imali cifru kojom ćemo raspolagati u Regionalnoj ligi, toliko će i igrači s kojima pregovoramo biti na čekanju, ukoliko u međuvremenu ne nađu druge angažmane. Ne možemo uslovljavati bilo koga, svi su oni slobodni i ako se ubrzo nešto ne riješi, bojim se da ćemo i pored njihove dobre volje da igraju za Borac ostati bez istih. Krajnje je vrijeme i da se uprava uključi po mnogim pitanjima, jer ne mogu sve sam. Pored svog zaduženja i posla, radim na drugih milion stvari u klubu i ne mogu u ime članova uprave davati informacije s kim se pregovora, ko se dovodi ili ko odlazi. Ti ljudi su zaduženi za finansije i od njih sve zavisi, to jednostavno nije u mom domenu i ovako više ne može. Vodim borbu na sve strane i volio bih da neko konačno dođe i kaže - đogo je taj koji smeta, ili nešto slično, kako bi se konačno nešto desilo. Ova situacija ne može potrajati ukoliko želimo dobro ovom klubu, ukoliko ne, onda neka se i dalje osim đoge niko ne javlja i ne uključuje u odnose s javnošću i situaciju u klubu. Nemamo vremena za čekanje i to je najveći problem koji, izgleda, niko ne shvata - rekao je đogo.

Redakcija "Fokusa" juče je pokušala stupiti u kontakt s predsjednikom Upravnog odbora Borac m:tel, Igorom Babićem, i predsjednikom Skupštine, Miroslavom Mikešom, ali su naši pozivi ostali bez odgovora.

Priznanje o polusezoni provedenoj na trenzima Borca uslijedilo je i od Igora Rađenovića, koji bi trebalo da pojača konkurenciju na poziciji lijevog beka.

- Trenirao sam skoro cijelu polusezonu sa igračima Borca i dobro poznajem sve prilike u klubu. Naravno da ne bih imao ništa protiv povratka i u narednim danima sve će biti jasnije. U ovom trenutku situacija nije ništa drugačija nego što je to bila prije dvije-tri nedjelje. I dalje se čeka da klub zatvori finansijsku konstrukciju i da nam se direktno obrati s konkretnim ponudama kakao bismo mogli, ili ne, donijeti konačnu odluku - rekao je Rađenović, bivši član Sintelona, Alkobendasa, Madeire, Bosne, Konversana, Italgest Kasarana, Insbruka, Pfadi Vintertura.

Na pitanje koji je krajni rok finalizacije pregovora s Borcem, Rađenović kaže:

- Ne bih to komentarisao. Ali da se razumijemo, svi mi od ovoga živimo i niko sebi neće dozvoliti da dovijeka čeka. Sigurno da ponuda ima i sa strane i one neće moći čekati ukoliko se agonija s Borcem oduži - rekao je Rađenović.

Ljubišića juri Partizan i Vardar

Nekadašnji golman Crvene zvezde Bojan Ljubišić ranije je već poručivao da bi bio najsrećniji kada bi zaigrao za Borac.

- Dijete sam Borca i normalno je da bih bio najsrećniji kada bih ponovo stao na gol matičnog kluba. Vidjećemo šta će od svega biti, ali nadam se da ćemo pronaći zajednički jezik i da ću se vratiti u Banju Luku nakon šest godina - rekao je Ljubišić.

Ne treba zanemariti ni činjenicu da Ljubišić ne sjedi skrštenih ruku i da je za ovog sjajnog golmana interesovanje već pokazao beogradski Partizan i makedonski Vardar. Da li će se Borac i Ljubišić u narednoj sezoni gledati sa suprotne strane terena sigurno najviše zavisi od finansijske konstrukcije tima iz Gospodske ulice.

Pregovore s Borcem nije demantovao ni Srđan Trivundža.

- Pričali smo i očekujem da ću u narednih nekoliko dana definitivno znati na čemu sam. Ne treba posebno naglašavati koliko bi mi značio povratak u Banju Luku. Isto tako, čuo sam ko bi, takođe, mogao obući crveno-plavi dres, tako da sam sada još više zagrijan da se treći put vratim u svoj grad - rekao je Trvundža.

Nepoznanica s igračkim kadrom

©to se tiče igrača koji su igrali za Borac m:tel u minuloj sezoni, izvjesno je da sredinu neće mijenjati golman Mario Blažević, srednji bek Ivan Karačić, desni bek Marko Panić, pivot Stanko Sabljić, desno krilo Fahrudin Melić i lijevo krilo Mirko Mikić, dok se sa ostalim rukometašima vode pregovori.

- Najvjerovatnije će kostur ekipe ostati isti, jer tim igračima ugovor nije istekao. Za sada još niko nije tražio ispisnicu niti izrazio želju da napusti ekipu. Prelazni rok traje do 15. jula i vidjećemo s kim ćemo biti u mogućnosti produžiti saradnju - poručio je Boris đogo.

FOKUS

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.