Who's Online

Guest Users: 5

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Wednesday, February 08 2023 @ 10:54 pm UTC

FUDBAL: Priča o Avdukiću

  • Contributed by:
  • Views:
    525
Dugo Premijer liga BiH nije mogla da se pohvali igračem kakav je Asmir Avdukić, golman Borca, koji je sjajnim intervencijama ove sezone jedan od najbolje ocijenjenih igrača u cijelom prvenstvu. Malo golmana može da se pohvali statistikom koju ove sezone ima Avdukić. U do sada 22 odigrana kola primio je samo devet golova. U prvom dijelu sezone u 15 odigranih kola primio je osam pogodaka, a čak 724 minuta bez prekida držao je mrežu netaknutu. Tamo gdje je stao u prvom dijelu sezone produžio je u nastavku. U sedam proljećnih kola primio je samo jedan pogodak i to na otvaranju u ©irokom Brijegu. U tom meču savladao ga je Goran Zakarić, a igrao se 65. minut meča. Od tog trenutka 565 minuta niko nije pronašao način da matira sjajnog golmana koji je na dobrom putu da obori rezultat iz jesenjeg dijela šampionata.

"Statistika me puno ne interesuje, ali svakako da mi imponuje. Najbitnije je da je Borac prvi i da ekipa bilježi dobre rezultate. Svi smo podređeni osvajanju titule ove sezone i čeka nas još posla do kraja. Bitnije je da kao kolektiv ostvarimo dobre rezultate, a manje treba da gledamo na ličnu statistiku", rekao je Avdukić koji za svoje briljantne igre zahvaljuje i saigračima:

"Ništa od toga ne bilo da pored sebe nemam sjajne saigrače i svi zajedno smo zaslužni za veoma dobre igre u odbrani. Odlično se poznajemo i kada je tako, lako je igrati na vrhunskom nivou. Imamo veliko povjerenje jedni u druge i tada je sve mnogo lakše. Kada svi rade posao za koji su zaduženi, rezultat ne može da izostane, a mi ove sezone radimo ono što trener traži od nas i zato i jesmo prvi."

Još jedna utakmica u nizu bez primljenog gola bila je i u Mostaru protiv Zrinjskog u kojoj je Borac osvojio bod (0:0) i održao ®eljezničar na razdaljini od sedam bodova, osam kola prije kraja.

"Bila je to tvrda utakmica u kojoj su obje ekipe imale svoje prilike da osvoje tri boda. Ovo je prvi bod na gostovanju Zrinjskom za Borac i sa njim smo još bliži tituli", izjavio je Avdukić i dodao:

"Do kraja prvenstva imamo mnogo teži raspored od ®eljezničara, ali smo pokazali da nam nije bitno s kim igramo jer u svaki meč ulazimo s ciljem da slavimo. Svaka utakmica je bitna i teška pa moramo da budemo u potpunosti skoncentrisani."

U 29. kolu Banjalučane očekuje derbi u Sarajevu protiv ®eljezničara. Prema mnogim stručnjacima, u tom meču će pasti odluka o novom šampionu i ukoliko Borac nastavi odlične igre put Sarajeva može krenuti i s titulom u džepu.

"Taj meč može da odluči, ali i ne mora. Iskreno se nadam da ćemo do tog meča već biti prvaci", naglasio je po mnogima najbolji golman Premijer lige BiH.

U zimskom prelaznom roku Avdukić je jednom nogom bio blizu odlaska iz banjalučkog tabora, ali ističe da mu je drago što je ostao i što sa Borcem može da ostvari istorijski uspjeh.

"Bilo je priče o mom odlasku, ali i pored toga sam se skoncentrisao samo na rad u Borcu. ®elim sa Borcem da osvojim titulu prvaka BiH, a siguran sam da će se pojaviti prilika da riješim egzistenciju", zaključio je Avdukić.

* 16 utakmica u Premijer ligi BiH na golu Borca proveo je Asmir Avdukić, a da nije vadio loptu iz mreže.
* 4 gola postigli su fudbaleri ©irokog Brijega Banjalučanima što je malo više od pola primljenih golova Borca.

NEZAVISNE NOVINE

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.