Who's Online

Guest Users: 4

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Wednesday, June 19 2024 @ 11:26 pm UTC

RUKOMET: Mladost proslavila 50 godina postojanja

  • Contributed by:
  • Views:
    745
Rukometni klub Mladost iz Banjaluke proslavio je danas veliki jubilej 50 godina postojanja. Riječ je o klubu koji je iznjedrio dva osvajača olimpijskih medalja (Milorad Karalić i Irfan Smajlagić), koji je stigao i do Druge lige Jugoslavije, koji je bio prvak regionalne lige BiH, a sada je učesnik Druge lige RS. Tim povodom objavljena je i monografija Rukometnog kluba Mladost, autora Branka Jankovića. U prepunoj Vjećnici Banskog dvora emotivni trenuci za nekadašnje i sadašnje članove Rukometnog kluba Mladost. Posebno za osnivača kluba, Branka Jankovića, čija monografija Rukometnog kluba Mladosti ima za cilj i da ukaže na značaj vraćanja rukometa u škole.

Prava poslastica u okviru obilježavnja ovog jubileja bila je revijalna utakmica između veterana Mladosti i Borca. U dvorani Borik duel velikih sportskih prijatelja, nekada sjajnih igrača, a sada veterana Mladosti i Borca.

Na tribinama podrška sportskih i rukometnih radnika, ali i bivših rukometašica Mladosti koje su od kolega dobile i prigodne poklone.
Uživali su svi, i veterani na parketu, ali i prisutni na tribinama kojima su nadrirala sjećanja iz 50-godišnje istorije Mladosti. Ako nekoga interesuje rezultat, pobijedio je Borac 7-4.

Jubilej obilježavnja 50 godina Rukometnog kluba Mladost završen je utakmicom između reprezentacija Banjaluke i Beograda. Pobijedili su mladi Banjalučani 27-23.

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.