Who's Online

Guest Users: 1

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Sunday, December 03 2023 @ 01:28 am UTC

KO©ARKA: Partizan slavio u Boriku

  • Contributed by:
  • Views:
    747
Košarkaši Partizana mt:s pobedom nad Igokeom od 83:78 (17:21, 22:25, 20:15, 24:17) počeli su mini turneju u okviru priprema za novu sezonu.
Najefikasniji u redovima Partizana bili su Popović sa 15 i Kecman sa 14 poena, dok su tim iz Aleksandrovca predvodili Marković sa 13 i Vitkovac sa 11 poena. Crno-bela ekspedicija se sada seli u Sloveniju gde će izabranici Vlade Jovanovića u sredu igrati sa Heliosom u Rogaškoj Slatini.

Prvi period igre priprao je ekipi iz Aleksandrovca, od ove sezone učesniku NLB lige, zbog nešto slabije odbrane ;crno-belih. Drugi period igre takođe je pripao domaćinima, ali se drugo poluvremene potpuno razlikovalo od prvog.

Košarkaši Partizana pojačali su intenzitet u fazi napada i čvršćom odbranom su preokrenuli rezultat. Pitanje pobednika rešeno je u poslednjoj četvrtini.

Posle prve utakmice u pripremnom periodu, trener Partizana Vlada Jovanović analizirao je igru svoje ekipe.

-Ovo je naša druga pripremna utakmica i ponovo smo tokom čitavog meča imali dosta padova pogotovu u fazi odbrane, u kojoj nismo ispunili ono što smo se dogovorili, na čemu smo radili u prethodnih desetak dana na treninzima sa loptom. Pred kraj utakmice smo prelomili rezultat, pre svega boljom odbranom, trčanjem u kontanapadu i skokom. Utakmica je pripremnog karaktera i cilj je da napravimo što veću rotaciju igrača, da svi imaju minutažu i da vidimo na kom smo nivou sa dosadašnjim radom-, rekao je Jovanović.

Jovanović je takođe pohvalio protivničku ekipu.

-Uprava tima iz Aleksandrovca je napravila veoma konkurentat tim za NLB ligu, obzirom da im je ovo prva sezona u istoj. Većinu igrača poznajemo, pojedinci su bili u Partizanu. Igrali su velika evropska takmičenja, imaju iskustva i jako su dobri ljudi. Dobar su tim, mislim da će imati i dobar rezultat, a to im iskreno i želim-, zaključio je Jovanović.

Posle utakmice sa Heliosom, -crno-bele- očekuje susret sa Krkom u Novom Mestu. Košarkaši Partizana u Beograd se vraćaju 13. septembra, gde ih, pre odlaska u Moskvu na turnir -Aleksandar Gomeljski, očekuju još dve utakmice u Pioniru sa Igokeom 18. i sa Zadrom 23. septembra.

Partizan mt:s - Igokea 83:78 (17:21, 22:25, 20:15, 24:17)

Partizan mt:s: Popović 15, Lešić 11, Bešović, Kecman 14, Milosavljević 2, Mitrović 2, Božić 5, Lučić 6, Veseli 10, đekić 2, Katić 12, Džavai 4.
Igokea: Heris 10, đerasimović 4, Dozet 9, đurković 8, đurica, Nađfej, Mirković 13, Rakočević 9, Antić 3, Vitkovac 11, Korać 1.

http://B92.net

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.