Who's Online

Guest Users: 2

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Tuesday, February 27 2024 @ 03:29 am UTC

FUDBAL: Glavni zadatak novi Naprijedov stadion

  • Contributed by:
  • Views:
    715
U banjalučkom fudbalskom trećeligašu Naprijedu imaju velike planove, ali idu korak po korak naprijed. Prije nekoliko godina usvojen je plan razvoja kluba za period 2007 - 2012. i koji se polako ostvaruje.

- Dosta toga smo uradili, dosta toga nam predstoji. Nećemo žuriti, sve ono što smo predvidjeli programom razvoja želimo da ispunimo, za sad sve ide svojom dinamikom. Namjera nam je da jačamo na svim nivoima, kako u rukovodstvu isto tako i na organizacionom planu, igračkom, finansijskom - riječi su Branka Kovačevića, člana upravnog odbora kluba iz Obilićeva. Jedan od glavnih zadataka u programu jeste novi Naprijedov stadion.

- Već smo napravili idejni projekat kako bi on trebao da izgleda, šta bi sve trebalo da bude u njegovom sastavu. Naravno, čekamo bolje vrijeme kako bismo krenuli u realizaciju. Siguran sam da će ono doći, da će se ostvariti san svih generacija da imaju fudbalski objekat kakav i zaslužuje ovaj klub - kaže Kovačević.

Iduće godine Naprijed slavi jubilej 60. godina postojanja i rada, u klubu već razmišljaju kako da ga proslave.

- Nije mala stvar slaviti ovako značajan jubilej. Za minulih šest decenija Naprijed je iznjedrio sjajnih asova, mnogi su ovdje počeli karijeru, da bi se kasnije afirmisali u Borcu. Biće ovo prilika da se podsjetimo svih onih, koji su igrali, bili u klupskom rukovodstvu, ali i brojnih simatizera kao i navijača. Ovih dana ćemo sjesti i formirati organe za obilježavanja našeg jubileja - napominje Kovačević.

Nekadašnji igrač Naprijeda, Damir ©pica, koji se igrački afirmisao u Borcu, ponovo se vrati u klub iz kojeg se vinuo u fudbalski svijet, ovog puta u ulozi trenera.

- Imamo u ©pici ogromno povjerenje, svi smo uz njega. Nismo i nećemo ga opterećivati rezultatima, titulom. Kad sam razgovarao s njim rekao sam mu da će u narednim šest mjeseci imati podršku, može da izgubi sve utakmice niko ga neće smijenjivati. A, onda ćemo ponovo sjesti i vidjeti šta i kako dalje. Nama je želja da igramo lijep, dopadljiv fudbal, da se na stadionu okuplja što više navijača, onda će doći i rezultati - ističe Kovačević.

On je posebno istakao veliko doprinos predsjednika kluba, čede ©evarike.

- Malo je takvih ljudi odanih fudbalu kao što je ©evarika. On istinski voli Naprijed, mnogo mu je dao, a siguran sam da će mu još dati. čovjek u njega može da ima neograničeno povjerenje. Mislim da je prema njemu učinjena nepravda kada je skinut s liste delegata Premijer lige BiH i ta nepravda treba da se ispravi - rekao je Branko Kovačević.

U Naprijedu namjeravaju da ojačaju Upravni odbor.

- Dovešćeno nove ljude, koji će dati još veći zamah klubu u narednom periodu. Već sam razgovarao s bivšim predsjednikom Ljubom Klincovom da se ponovo uključi u rad. On je dosta toga uradio za klub, znam da ga voli i po svemu sudeći blizu je povratka. Pored njega i Nedeljko čubrilović je izrazio spremnost da pomogne Naprijedu - kaže Kovačević.

FOKUS

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.