Who's Online

Guest Users: 2

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Sunday, December 03 2023 @ 01:38 am UTC

BICIKLIZAM: Dejan Podgornik najbrži

  • Contributed by:
  • Views:
    733
Biciklista hrvatskog Loborika Dejan Podgornik, te slovenačkih klubova Perutnine Ptuj Robert Vrecer i Save iz Kranja Jure Zrimsek pobjednici su kriterijumske trke koja je vožena ulicama Banje Luke, u okviru četvrte Međunarodne trke Banja Luka - Beograd, u dužini od 48 kilometara. Njih trojica su ovu dionicu odvezli u vremenu 1.04:53 minutu, ostavivši tako iza sebe 86 biciklista. četvrto, odnosno peto mjesto, pripalo je Partizanovcima Zolti Deru i Nikoli Kozomari.

- Međunarodni sudija Marek Kosički iz Poljske pozitvno je ocijenio trku, što samo za sebe govori da smo bili uspješni organizatori još jedne međunarodne sportske priredbe. Podatak da su kroz Banju Luku prošli biciklisti 14 zemalja takođe ide u prilog činjenicu da je grad na Vrbasu sve više prisutan na bicklističkoj mapi Evrope - istakao je Tihomir Kuvalja, predsjednik Biciklističkog saveza RS i BiH.

U petak je 85 biciklista iz 14 zemalja krenulo put Brčkog, a u subotu će iz Bijeljine nastaviti vožnju do Beograda, u okviru tradicionalne trke koja se održava povodom obilježavanja Dana Banje Luke.

Prije nego što su se uputili za Brčko i na vožnju od 194 kilometra, biciklisti su odvezli četiri kruga po centru Banje Luke. Poslije toga prvi u koloni bio je Kraljevčanin Milanko Petrović, dok je drugi bio Nikola Kozomara. Petroviću je za ovo prvo mjesto pripala nagrada u iznosu od 100 evra, a interesantno je spomenuti da su pomenuta dvojica sve do Prnjavora bila u velikoj prednosti u odnosu na ostale takmičare, ali se ta prednost istopila i u Prnjavor su svi takmičari ušli u istom vremenu.

Podsjetimo da je organizator ove trke u Republici Srpskoj banjolučki BSK, dok u Srbiji sve za doček biciklista organizuje beogradski Partizan.

Napomena: Tekst preuzet iz Fokusa

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.