Who's Online

Guest Users: 2

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Friday, March 05 2021 @ 01:43 AM EST

Search Results

Searched for the phrase ''. Showing 1 - 25 of 25 results (0.0051 seconds). Refine search

1.Marijan Benes
Marijan Benes je covjek kojem je Banjaluka kao dio porodice. Iako nije roden u gradu na Vrbasu nema te prilike u kojoj Benes ne spomene Krajisku ljepoticu. Marijan Benes je imao niz velikih ostvarenja. Krenimo redom. Bio je osvajac zlatne medalje na Evropskom amaterskom sampionatu u Beogradu. U besomucnoj borbi ...
2.Tanasije Kuvalja
Legendarni banjalučki biciklista i automobilista. Obožavalac sportova na točkovima. Sve bi dao za dobar bicik ili automobile. Do prvog biciklia došao je tako što je u zamjenu dao gramofon. Na prvom takmičenju, Trci ulicama Zenice, zabilježio prvu pobjedu u biciklističkoj karijeri. Poslije toga upisao 17 trijumfa u nizu.
3.Sladjana Golic
Jedna od najboljih, ako ne i najbolja banjalučka košarkašica svih vremena. Slađana Golić je dugi niz godina bila nosilac igre Mladog Krajišnika i zlatne petorke jugoslovenske reprezentacije. Košarkom se počela baviti 1977. godine u Mladom Krajišniku. Ona kaže da joj je najveća sportska ljubav Mladi Krajišnik gdje je provela najduži ...
4.Radovan Bisic
Onaj ko ga je poznavao kaže da je Radovan Bisić bio veliki sportista i veliki čovjek. Imao je veoma uspješnu boksersku karijeru u poluteškoj kategoriji. Nije se bojao ni, u to vrijeme, svemoćnog, u njegovoj kategoriji, Mate Parlova. Uvijek je jurišao na pobjede. Rođen je u Slavonskoj Požegi. ®elio je ...
5.Zlatan Arnautović
Banjalučki Borac je uvijek bio poznat po odličnim golmana a gotovo u svakoj vremenskoj epohi Borac je imao reprezentativnog čuvara mreže. Zlatan Arnautović rođen je 02.09.1956. godine u Prijedoru. Tu je i započeo u karijeru a onda su ga odlične odbrane preporučile Borcu.
6.Zdravko Radjenovic
Jedini rukometaš Borca koji je učestvovao u dva najveća evropska uspjeha., osvajanju Kupa evropskih šampiona i Kupu IHF. Dugo godina nezamjenjivi član reprezentacije SFR Jugoslavije s kojom je bio olimpijski šampion 1984. godine. Ovome treba dodati srebrnu i bronzanu medalju na Svjetskom šampionatu, te dva zlata na Mediteranskim igrama.
7.Viktor Kupljenik
Najbolji banjalučki padobranac svih vremena. Jedan od najboljih na prostoru bivše Jugoslavije. Mnogi podaci u istoriji padobranstva ovih prostora su u vezi sa njegovim imenom. Prvi je u bivšoj državi dostigao san mnogih padobranaca, brojku od 5000 skokova.
8.Tomislav Tomo Knez
Nekoliko je imena u FK Borac koja se mogu svrstati u fudbalske legende. Jedan od njih je Tomislav, Tomo, Knez, igrač koji je osvojio zlatnu olimpijsku medalju. Rodjen je 09.06.1938. godine u Banjaluci. Nakon što je prošao sve Borčeve selekcije, za prvi tim Borca je zaigrao sa 16 godina. četiri ...
9.Velimir Sombolac
Još jedan fudbaler Borca koji je bio reprezentacivac ex Jugoslavije i osvajač zlatne olimpijske medalje. Počeo je u Bsk-u 1955. godine a sa 17 godina prelazi u Borac. Dvije godine je igrao za banjalučki klub. Požrtvovanošću, fer i sportskim ponašanjem privukao je pažnju najkvalitetnijih jugoslovenskih klubova.
10.Muhamed Ibrahimbegović - Fiser
Legenda Naprijeda i Borca. Počeo u Mejdanu, u ekipi Naprijeda gdje se u potpunosti dokazao. Već tada pokazao izrazite golgeterske sposobnosti. Miljenik navijača i gradske raje. S Naprijedom igrao u nižim rangovima. Sa ekipom iz Mejdana (danas Obilićeva) učestvovao je u osvajanju gradskog Kupa Braća Podgornik kada je Naprijed 1972. ...
11.Sredoje Zekanović
Sredoje Zekanović je bio bokserska legenda, čovjek kojeg su cijenili na svim evropskim i svjetskim meridijanima. Obilježio je jednu boksersku epohu u Banjaluci i bivšoj SFR Jugoslaviji. Zekanović je rođen 5. jula 1937. godine u Vlasenici. Cijeli život je proveo u Banjoj Luci, posvetivši se boksu. Već od 1960. godine ...
12.MIRKO BJELAJAC
Mirko,aeromodelar, je bio prvi sportista koji je donio naslov prvaka Evrope 1960g.u Banjaluku. Osvojio je ekipno 3.mjesto na svjetskom prvenstvu 1975. godine.
13.Nebojsa Popovic
član generacije banjalučkih rukometaša koja je jedno vrijeme obilježila jugoslovenski i svjetski rukomet. Rođen je 28.04.1947. godine u Prijedoru. Izdanak je Borčeve škole rukometa. Pivotmen za sve pohvale. Vrijedan, izdržljiv rukometaš, sportska atleta koja se takođe isticala virtuoznošću i spretnošću.
14.Anton Josipovic
U bogatoj istoriji Slavije veliko mjesto zauzimaju Olimpijske igre 1984. godine u Los Andelesu gdje je Anton Josipovic osvojio zlatnu medalju. Josipovic je u SAD otisao sa zeljom da napravi veliki rezultat. Medutim, nisu tako svi mislili. Vladala su oprecna misljenja o Antinim visokim ambicijama. I onda su Olimpijske igre ...
15.Snježana ©ipka
Počeci Mladog Krajišnika su i počeci košarkaške karijere Snježane ©ipke. Samo dvije godine nakon osnivanja kluba i Snježana je počela sa treninzima u klubu. Prva zvanična utakmica za Malene bila je protiv ljubljanske Olimpije. Sa klubom je prošla lijepe i teške trenutke, od plasmana do ispadanja iz prve jugoslovenske lige.
16.Momir, Momo, Golić
Momir, Momo, Golić, je bio rukometaš, kapiten i direktor Borca. Neprevaziđen čovjek, istinska legenda, banjalučki romantičar... čitav život Momo Golić je posvetio Borcu, svom gradu i porodici. Rođen je 8. avgusta 1948. godine u Goraždu, a potom se preselio u Banju Luku.
17.Mersada Becirspahic
Mladi Krajišnik je bio stabilan prvoligaš ex Jugoslavije. Veliki udio 80-ih godina dala je i Mersada Bećirspahić. Karijeru je počela 1973. godine u rodnom Bihaću. Već naredne, 1974.godine, prešla je u Mladi Krajišnik.
18.Abid Kovacevic
Legendarni napadac FK Borac. Covjek za kojeg, vecina fudbalskih zaljubljenika u Banjaluci, kaze da je najbolji fudbaler Borca svih vremena. Rodjen je 01.07.1952. godine u Mrkonjic Gradu. Kao pionir Borca započeo fudbalsku karijeru gdje je i proveo najveci dio svog fudbalskog zivota.
19.Abas Arslanagic
Golman sa 100 ruku. Rukometni inovator. Vanserijski cuvar mreze. Osvajac svega sto rukomet pruza. Velemajstor za odbrane sedmeraca. Jedan od najvecih banjaluckih sportista. Ovo su samo neki epiteti za Abasa Arslanagica.
20.Jerolim Karadza
Jos jedan u nizu Borcevih rukometasa koji se mogu nazvati Borcevom legendom ili jedan najbolji igrac Borca svih vremena. Ucestvovao je u prvim poduhvatima banjaluckog kluba. Zacetnik svih kasnijih velikih ostvarenja banjaluckog rukometa. Pripadnik one Borceve generacije koja je u sportu trazila i pronalazila smisao oplemenjivanja zivota.
21.Petar Pero Perovic
Rođen je 17.avgusta 1929. godine u Banjaluci. Bio je član generacije RK Borac koja je osvojila prvu titulu i Kup u istoriji kluba. Takođe, se može pohvaliti da je bio i trener Borčeve ekipe koja je kasnije osvojila evropski vrh.
22.Milorad Karalic
S Borcem žario i palio po ex Jugoslaviji, Evropi, Svijetu. član zlatne generacije Borca i reprezentacije SFRJ. Rođen 07.01.1946. godine u Ivanjskoj, kraj Banjaluke. Sa 11 godina počeo igrati rukomet i već tada nagovjestio visoke domete. S Borcem osvojio 9 nacionalnih trofeja: 4 titule šampiona ex Jugoslavije i 5 osvojenih ...
23.Mihajlo Mihaljčišin
Istinski šahovski zaljubljenik. Veliki dio svoga života podredio je ovoj drevnoj igri. Stavio je pečat na razvoj šaha na prostorima bivše Jugoslavije. Nijedno značajnije takmičenje, u Banjaluci ali i širom ex Jugoslavije, nije moglo proći bez njega. Rođen je 1933. godine u Prnjavoru. Svoje znanje je usavršavao u Sarajevu gdje ...
24.Mirko Petričević - Piki
Gospodska ulica je sinonim za Banjaluku. Upravo je u toj, gradskoj ulici, rođen Mirko Petričević - Piki. čovjek koji bez Banjaluke ne može da živi. Rad sa mladima, fizičko vaspitanje, gimnastika. To je život Mirka Petričevića. Radni vijek je proveo u salama i sportskim terenima banjalučke Tehničke škole gdje je ...
25.Dobrivoje Selec
Jos jedan igrac Borca koji je osvojio olimpijsko zlato. Roden je 03.02.1943. godine u Varazdinu. Prije nego sto je stigao u Banjaluku i obukao dres Borca, nastupao je za beogradske ekipe: Obilic i Crvenu Zvezdu a potom i za zagrebacki Medvescak.