Who's Online

Guest Users: 2

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Monday, November 23 2020 @ 08:35 PM EST

Search Results

Searched for the phrase ''. Showing 1 - 9 of 9 results (0.0029 seconds). Refine search

1.Bazeni
Najveći problem banjalučkog sporta već duže vrijeme je nedostatak bazena. Međutim, taj problem s epolako rješava. Uz bazen u Srpskim toplicama (©eher) koji duže vrijeme postoji, u skorije vrijeme izgrađen je Aqva park koji bi u narednim godinama trebalo da dobije olimpijski bazen. Takođe, je izgrađen Sportkso-rekreativni centar Fortuna u ...
2.Sportske dvorane
U Banjaluci su svi bitni sportski dogadjaji odrzani u Sportskoj dvorani Borik. Osim ove dvorane, u gradu na Vrbasu, postoji jos i Sportska dvorana Obilicevo. Zakljucak je da Banjaluci nedostaje sportskih objekata, a posebno dvorana.
3.Teniski tereni
Tenis ima dugu tradiciju u Banjaluci. Prvi teniski koraci se pamte još početkom prošlog, 20. vijeka. U tom periodu privilegiju da igraju tenis imali su oficiri a tek kasnije je uslijedilo masovnosno bavljenjem ovim sportom. Prva pobjeda banjalučkog tenisa desila se 1957. godine. Od tada tenis se polako razvijao.
4.Auto - motodrom u Zaluzanima
Auto-motodrom u Zalužanima svake godine okupi 30 hiljada ljudi iz banjalučke regije koji posmatraju auto trke. Vrhunski događaj, ne samo za Banjaluku, već Republiku Srpsku, Bosnu i Hercegovinu, cijeli region bivše Jugoslavije.
5.Kuglane
Popularnost kuglanja u Banjaluci je iz godine u godinu sve veća. Sve češća pojava je grupa rekreativaca koja iznajmljuju kuglanu za vlastite potrebe. Osim toga, u Banjaluci egzistira nekoliko kuglaških klubova, među kojima su i šampioni BiH. Kuglanje je podarilo i najboljeg sportistu RS, đorđa Paštara.
6.Uopsteno o sportskim objektima
Banjaluka je grad sporta. Prije ratnih dešavanja Banjaluka je donijela 8 olimpijskih zlatnih medalja, na desetine osvajača evropskih, svjetskih medalja, šampiona Balkanskih prvenstava i Mediteranskih igara. Prije rata najeksploatisaniji, ali i najpoznatiji banjalučki sportski objekti, su bili Sportska dvorana Borik i Gradski stadion.
7.Ronilacki klub "Buk"
Banjaluka ima prirodno bogatstvo koje mnogi gradovi u svijetu mogu samo da sanjaju. Rijeka Vrbas, koja protiče kroz centar grada, se posebno ističe. U dodiru sa rijekom, tokom cijele godine, su članovi Ronilačkog kluba Buk. Međutim, i ronioci se žale na uslove rada.
8.Sportski centar RK Borac
RK Borac je naš najtrofejniji sportski kolektiv. Brojne titule, evropski i svjetski podvizi, osvajači olimpijskih, svjetskih, evropskih medalja dolaze iz Borca. U ovo, naše, savremeno doba nemoguće je nastaviti trend odličnih, vrhunskih rezultata ako jedan klub nema idealne uslove rad. Prije svega se misli na dvoranski prostor.
9.Stadioni
FK Borac je na Gradskom stadionu odigrao svoje najznačajnije klupske utakmice u istoriji. Na ovom stadionu je dva puta izboren plasman u elitnu Prvu saveznu ligu SFR Jugoslavije. Dugi niz godina na Gradskom stadionu su gostovali velikani ex jugoslovenskog fudbala (Crvena Zvezda, Partizan, Dinamo, Hajduk).