Who's Online

Guest Users: 3

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Monday, November 23 2020 @ 07:10 PM EST

Search Results

Searched for the phrase ''. Showing 1 - 17 of 17 results (0.0033 seconds). Refine search

1.Auto trke u Zaluzanima
Jedan od sportskih događaja koji svake godine okupi veliki broj gledalaca su auto trke na kružnim stazama u Zalužanima. Takmičenje koje se boduje za šampionat Srbije i Bosne i Hercegovine redovno izaziva veliku pažnju ovdašnje sportske javnosti.
2.Turnir u malom fudbalu
Samo godinu i po dana pošto je otvorena Sportska dvorana Borik , rodila se ideja da se organizuje turnir u malom fudbalu. Inicijatori su bili radnici dvorane: Momo Joksimović, Boško Stanišljević i Dušan Crnogorac a svesrdnu podršku davao je i tadašnji direktor dvorane Milan, Prle, Tošić. Odlučeno je da se ...
3.kik boks meč Ninic-Strugar za profi sampiona svijeta
Nakon završetka rata na ovim prostorima, borilački sportovi su doživjeli naglu popularnost. Jedan od tih sportova je kik boks. Ovaj sport je doživio ekspanziju ponajviše zahvaljujući pojavljivanju na sportskoj mapi kik boksera Draženka, Draže Ninića. Ninić je postao omiljen, ne samo u Banjaluci, već i cijeloj Republici Srpskoj. Redali su ...
4.Liga-kup mecevi
Banjalučani su prije ratnih dešavanja bili svjedoci brojnih vrhunskih sportskih događaja. Pojedine utakmice na Stadionu sportskih igara (koji je sada srušen), Gradskom stadionu i Sportskoj dvorani Borik ušle su u sportsku istoriju grada Banjaluke.
5.Finale Kupa Radivoje Korac 1979. godine
Sportska dvorana Borik, 21.marta 1979. godine, bila je domaćin finala Kupa Radivoja Koraća. Sastale su se dvije jugoslovenske ekipe: Partizan iz Beograda i Bosna iz Sarajeva. Nezaboravna atmosfera. 6 000 gledalaca prisustvuje velikom susretu u dovrani Borik. S jedne strane Kićanović, Todorić, Dalipagić, trener ®eravica a s druge strane Bosnu ...
6.Evropsko prvenstvo u raftingu
Banjaluka ima odlične prirodne potencijale i predispozicije za razvoj turizma. Tu se prije svega misli na rijeku Vrbas koja čini ovaj grad specifičnim i posebnim za goste. Međutim, mali dio prirodnih resursa je iskorišten. To kao da je natjeralo ljude iz Rafting kluba Kanjon na dodatni angažman.
7.Gostovanja reprezentacija
Banjaluka je, tokom svih ovih godina, bila domaćin brojnih sportskih takmičenja. Između ostalog, dva puta je ugostila fudbalsku reprezentaciju Jugoslavije.
8.Oprostaj Sladjane Golic
2. juna 2000. godine završena je jedna velika sportska karijera. Poslije 24 godine aktivnog bavljenja košarkom, brojnih osvojenih medalja, Slađana Golić je otišla u košarkašku legendu. Tog dana Golićeva je u dvorani Borik odigrala oproštajnu utakmicu. Protivnik, a ko bi drugo, reprezentacija Jugoslavije.
9.Balkanski sampionati u atletici i biciklizmu
Banjaluka se može podičiti da je u svojoj bogatoj sportskoj istoriji imala kvalitetne bicikliste i atletičare. Perjanice ovih sportova u Banjaluci, prije rata, su bili: biciklista Tanasije Kuvalja i atletičarka Radislavka Račić. Grad na Vrbasu je prije rata bila domaćin tradicionalne atletske trke povodom dana grada kao i biciklističkih manifestacija.
10.ATP Celendzer turnir
Od 2002. godine u Banjaluci se održava teniski ATP čelendžer turnir. Zahvaljujući ovom turniru došlo je do ekspanzije tenisa u gradu na Vrbasu. Vrijedni radnici Teniskog kluba Mladost, svih ovih godina, omogućili su vrhunske uslove učesnicima. Opšti utisak je da je organizacija odlična i da su se teniseri, koji dolaze ...
11.Evropsko prvenstvo za odbojkasice 1976. godine
Od 18. do 20. oktobra 1976. godine Banjaluka je bila domaćin jedne grupe prvenstva Evrope za odbojkašice. U Boriku su se borile: Bugarska, Holandija, Rumunija i Sovjetski Savez. Iako je prvi put bila domaćin jednog ovako kvalitetnog takmičenja, Banjaluka se pokazala kao odličan organizator. Svi učesnici ovog turnira su prezadovoljni ...
12.Bokserski meč Beneš-Koen za profi šampiona Evrope
Boks je u Banjaluci među najopopularnijim i najtrofejnijim sportovima. Osvojene su brojne titule (državne, balkanske, mediteranske, evropske, svjetske). Sportska dvorana Borik je bila konstantno puna kada su boksovali takmičari Slavije. Međutim, nikada punija kao 17. maja 1979. godine.
13.Evropski sampionat za kosarkasice 1980. godine
Od 19. do 27. septembra 1980. godine Banjaluka je bila domaćin velikog sportskog događaja Evropskog šampionata za košarkašice. Prvenstvo je svečano otvoreno 22. septembra 1980. godine u 18 časova. Tih sedam dana Banjaluka je živjela za košarku.
14.Dolazak grupe 7
8.jul 1999. godine dugo će se pamtiti i prepričavati u Banjaluci. Tog dana u Sportskoj dvorani Borik gostovala je Grupa 7 sastavljena od najboljih jugoslovenskih košarkaša. Bodiroga, Danilović, Paspalj, Đorđević, Divac, Pavićević, Nesterović, Stojković, Trifunović i Tarlać odigrali su nezaboravnu prijateljsku humanitarnu utakmicu protiv Borac Nektara.
15.Memorijal Radovan Bisic
BK Slavija je podarila brojne vrhunske boksere. Među nekolicinom izdvajao se preminuli Radovan Bisić. Osim neospornih bokserskih kvaliteta, Bisić se isticao čojstvom, karakterom i iskrenim ljudskim crtama.
16.Finale rukometnog Kupa šampiona Borac-Fredericija
Jedan od najvećih uspjeha banjalučkog sporta je osvojena titula klupskog šampiona Evrope u rukometu. Borac je osvajač KE© postao 11. aprila 1976. godine. Veliki dan za Banjaluku, za banjalučki sport, za bivšu Jugoslaviju. Borik nikada puniji do tada. 5 000 Banjalučana je do©lo da zdu©no bodri svoje ljubimce kako bi ...
17.Finale rukometnog Kupa IHF Borac-CSKA
1991. godina je jedna od najuspješnijih u istoriji banjalučkog sprota. Zlatnu sportsku godinu krunisali su rukometaši Borca koji su osvojili svoj drugi evropski trofej, Kup IHF. Preko belgijskog Herstala, njemačkih ekipa Empora i Tusena, Borac je stigao do finala Kupa IHF gdje ga je čekao ruski CSKA.