Who's Online

Guest Users: 4

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Saturday, October 16 2021 @ 03:49 AM EDT

FUDBAL: Napadnuti navijači Borca

  • Contributed by:
  • Views:
    341
Nakon jučerašnje utakmice 14. kola Premijer lige BiH u fudbalu, igrane na stadionu "Grbavica" u Sarajevu između Olimpika i Borca, manja grupa mladića kamenovala je autobus sa navijačima banjalučkog kluba. "Na samom stadionu sve je bilo u redu. Međutim, nakon izlaska navijača Borca sa stadiona i ulaska u autobus u neposrednoj blizini stadiona iza obližnjih zgrada istrčalo je nekoliko momaka koji su kamenovali autobus. Mislim da je riječ o navijačima ®eljezničara s obzirom na to da Olimpik nema svoje navijače, ali ne želim da prejudiciram dok se istraga ne završi", rekao je Aco Milošević, komesar za bezbjednost u Fudbalskom klubu Borac, Fudbalskom savezu Republike Srpske i Nogometnom/Fudbalskom savezu BiH.

Policija je tokom utakmice čuvala autobus sa kojim su gostujući navijači doputovali u Sarajevo, ali se incident desio nakon susreta.

"Razbijeni su vjetrobrani na autobusu i nekoliko stakala, ali još nemamo zvaničan izvještaj s obzirom na to da je uviđaj u toku. U svakom slučaju ovo je zaista sramotno što se dešava bez ikakvog povoda", rekao je Milošević.

Tokom same utakmice na "Grbavici" neprijatnosti je doživio Muhamed Ibrahimbegović, sportski direktor Fudbalskog kluba Borac.

"Na poluvremenu me počeo vrijeđati Dino Pekić, komesar za bezbjednost u FK ®eljezničar. On je sjedio u centralnoj loži stadiona i osim uvreda na nacionalnoj osnovi uputio mi je i nekoliko otvorenih prijetnji", kazao je Ibrahimbegović.

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.