Who's Online

Guest Users: 2

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Saturday, October 16 2021 @ 04:50 AM EDT

KO©ARKA: Bez novca nema ni rezultata

  • Contributed by:
  • Views:
    317
Iako je Borac Nektar izgubio velikom razlikom u Aleksandrovcu, taj rezultat nije realan omjer snaga današnjih timova, ali takav je kakav je. Moja procjena je da je realna razlika između 15 do 20 poena za Igokeu. Ovo sada nije derbi kao što je nekada bio, ali s malo boljom situacijom, jednim ili dva igrača, i Borac može parirati Igokei da budu u egalu, uz dužno poštovanje prema Igokei koja igra najbolje i najkvalitetnije u Ligi.

Borac je možda ovu utakmicu odigrao katastrofalno, ali u Ligi nije takav rezultat, o čemu svjedoče i pobjede.

Kada su Igokea i Borac igrali derbije u tom periodu se i ulagalo više u klubove, igrali su kvalitetniji igrači.

Danas je Igokea kvalitetnija za klasu od Borca, ali činjenica je i da je Borac podmlađen ove sezone i to drastično, te da je sada takva razlika u kvalitetu, što nije sporno. Vjerovatno ima i do rukovodstva, ali neću ni da kritikujem ni da branim, nadležni neka se izjašnjavaju, valjda će znati povući prave poteze. Međutim, treba istaći da je košarka u Banjoj Luci u debalansu u odnosu na druge sportove u gradu, prije svih fudbalu i rukometu.

Posljednji primjer dovoljno govori o tome, kada je Skupština grada odredila za sport dodatnih 250.000 maraka, od čega je Savjet za sport raspodjelom za FK Borac odredio 130.000, RK Borac 60.000, KK Borac Nektar 25.000, ®RK Borac 20.000, ®KK Mladi Krajišnik 10.000 i BK Slavija 5.000. To je očigledan primjer kakav je odnos prema košarci.

Bez novca nema ni kvaliteta, treba uporediti budžet Borca i Igokee, gdje je vjerovatno velika razlika, a u takvoj situaciji se ne može ni očekivati kvalitetniji rezultat.

Napomena: Tekst preuzet iz Fokusa

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.