Who's Online

Guest Users: 2

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Saturday, October 16 2021 @ 04:44 AM EDT

FUDBAL: Mladi budućnost Naprijeda

  • Contributed by:
  • Views:
    426
Iako su ih mnogi prije početka prvenstva svrstavali među kandidate za najviši plasman fudbaleri Naprijeda Horizont jesenju sezonu u Trećoj ligi Banja Luka završili su na osmom mjestu sa 18 bodova. - Ne može se stalno biti u vrhu. Prošlu sezonu dugo smo vodili trku sa Crvenom zemljom, da bi u finišu posustali, nismo uspjeli da se plasiramo u drugoligaško društvo. Prije početka ovogodišnjeg prvenstva nismo ni isticali da nam je cilj prvo mjesto, mada smo se, ruku na srce, mogli popeti koju stepenicu više da nije bilo nekih neočekivanih kikseva na domaćem terenu - riječi su čede ©evarike, predsjednika trećeligaša iz Obilićeva.

U Naprijedu su se odlučili da ove sezone podmlade ekipu, da pruže šansu onima koji bi u narednom periodu trebalo da budu nosioci igre.

- Svjesno smo išli na podmlađivanje ekipe, zato smo dali odriješene ruke nekim standardnim prvotimcima u ljetnom prelaznom roku, a koji se nisu uklopili u naše planove. Mladi su snaga našeg kluba, njegova budućnost, zato smo odlučili da ih bacimo u vatru.

Talentovani Borojević je 1991. godište, a 1990. godišet su Kočović, Sabljić, pa Marjanović. Njima je neophodno samo iskustvo, kad ga steknu biće nosioci igre - smatra ©evarika.

Prema riječima ©evarike i proljećni dio prvenstva biće iskorišten da se ekipa uigra, da se pripremi za sezonu 2010/2011, kada klub obilježava jubilej 60 godina postojanja.

- Tada ćemo jasno reći, želimo titulu. To nam je plan, ubijeđen sam da ćemo za naš jubilej uspjeti da se plasiramo u viši rang. Naravno, učinićemo sve da na proljeće pružimo što bolje partije nego minule jeseni.

I raspored nam je mnogo povoljniji, jer u prvih šest kola četiri puta smo domaćini, na noge nam dolaze dvije vodeće ekipe Vrbas, Gomjenica, te Lijevče, ®eljezničar. Na kraju proljećne trke bićemo u vrhu tabele - mišljenja je ©evarika.

U klubu ističu odličnu saradnju sa svojim sponzorom Horizontom i njegovim vlasnikom Branko Kovačevićem.

- Da nije bilo Kovačevića teško bi završili sezonu.

On je veliki Naprijedovac, mnogo nam je pomogao, ali i nagovijestio da će saradnja biti produžena i za narednu godinu. Ne mogu da zaboravim ni ostale ljude iz kluba Slobodana Ninkovića, Vladu ©evariku, Ljubinka Rosića, Milorada Bojića, Ilku Ljubibratića, koji su u granicama svojih mogućnosti pomogli klubu - riječi su čede ©evarike, predsjednika Naprijed Horizont.

Ponosni na Memorijal
Naprijed Horizont već treću godinu uzastopno organizuje memorijal "Duško Ožegović", u znak sjećanja na dugogodišnjeg predsjednika ovog kluba.

- Ponosni smo zbog toga, jer na jednom mjestu okupimo fudbalsku mladost i budućnost. Naši gosti bili su nade Partizana, Crvene zvezde, Sarajeva, ®eljezničara, Suhopolja, barskog Mornara. Naravno, ne bi mogli organizovati memorijal da nismo imali pomoć od Administrativne službe Grada Banja Luka i Ministarstva za porodicu, omladinu i sport Vlade Republike Srpske. Nadam se da će ostati uz nas i dalje, jer smo već počeli pripreme za četvrti memorijal "Duško Ožegović" - riječi su ©evarike.

Napomena: Tekst preuzet iz Fokusa

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.