Finale Kupa Radivoje Korac 1979. godine

Sportska dvorana Borik, 21.marta 1979. godine, bila je domaćin finala Kupa Radivoja Koraća. Sastale su se dvije jugoslovenske ekipe: Partizan iz Beograda i Bosna iz Sarajeva.

Nezaboravna atmosfera. 6 000 gledalaca prisustvuje velikom susretu u dovrani Borik. S jedne strane Kićanović, Todorić, Dalipagić, trener ®eravica a s druge strane Bosnu predstavljaju Benaček, Delibašić, Pešić, Varajić i trener Tanjević. Sportska dvorana Borik, 21.marta 1979. godine, bila je domaćin finala Kupa Radivoja Koraća. Sastale su se dvije jugoslovenske ekipe: Partizan iz Beograda i Bosna iz Sarajeva.

Nezaboravna atmosfera. 6 000 gledalaca prisustvuje velikom susretu u dovrani Borik. S jedne strane Kićanović, Todorić, Dalipagić, trener ®eravica a s druge strane Bosnu predstavljaju Benaček, Delibašić, Pešić, Varajić i trener Tanjević.

Igra se odlična košarka. Pršte atraktivni potezi. Publika oduševljena. Vodi se velika borba za svaki poen. Pobjednika moraju odlučiti produžeci.

U produžecima uspješniji igrači Partizana. Rezultat 117-110. Zlatna levica otišla je u Beograd. U Banjaluci neopisivo slavlje igrača i navijača beogradske ekipe.

Banjaluka je tako bila domaćin jednog velikog košarkaškog događaja koji se dugo prepričavao po sportskim kuloarima.


Banjalukasport.com
http://banjalukasport.com/public_html/article.php/20071018042036282