ATP Celendzer turnir

Od 2002. godine u Banjaluci se održava teniski ATP čelendžer turnir. Zahvaljujući ovom turniru došlo je do ekspanzije tenisa u gradu na Vrbasu.

Vrijedni radnici Teniskog kluba Mladost, svih ovih godina, omogućili su vrhunske uslove učesnicima. Opšti utisak je da je organizacija odlična i da su se teniseri, koji dolaze sa raznih strana svijeta, osjećali kao kod kuće. Od 2002. godine u Banjaluci se održava teniski ATP čelendžer turnir. Zahvaljujući ovom turniru došlo je do ekspanzije tenisa u gradu na Vrbasu.

Vrijedni radnici Teniskog kluba Mladost, svih ovih godina, omogućili su vrhunske uslove učesnicima. Opšti utisak je da je organizacija odlična i da su se teniseri, koji dolaze sa raznih strana svijeta, osjećali kao kod kuće.

To je i bila želja organizatora, da se Banjaluka dostojno reprezentuje u svijetu. Na deset otvorenih terena odigravani su mečevi.

Kuriozitet ovog čelendžer turnira je veliki broj ATP bodova (50) koje osvaja pobjednik. To je privlačilo izuzetno kvalitetne tenisere da posjete Banjaluku i Park Mladen Stojanović.

Dosadašnji pobjednici su:

-2002. godine nije odigrano finale zbog vremenskih neprilika (Berend - ?)
-2003. godine pobjednik Mario Radić iz Hrvatske
-2004. godine pobjednik Juri ©ukin iz Rusije
-2005. godine pobjednik Vasilis Mazarakis iz Grčke
-2006. godine pobjednik Marko Mirneg iz Austrije


Banjalukasport.com
http://banjalukasport.com/public_html/article.php/20071018034122748