Teme

Korisnici

Broj posjeta

Events

There are no upcoming events

Dobrodošli na RK BUK Sunday, July 23 2017 @ 08:32 PM EDT

OBILJEZENO 40 GODINA POSTOJANJA KLUBA

O Klubu
 • Autor:
 • Ukupno pregleda:
  1,121

Svečanošću koja je održana na Aquani u petak, 16.12.2016.godine, podjelom priznanja i zahvalnica Ronilački klub "Buk" obilježio je 40 godina postojanja. Tom prilikom su uručena brojna priznanja i zahvalnice koje su između ostalih dobili: predsjednik RS Milorad Dodik, MUP RS, CJB Banja Luka, gradonačelnik Banja Luke, načelnik gradskog Odsjeka za poslove civilne zaštite i Profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice Mladen Ćućun, "Vodovod Banja Luka", Hidroelektrana "Vrbas", organizacija "Bijela zastava" iz Hrvatske...

BUK danas

 • Autor:
 • Ukupno pregleda:
  228

"Buk" je danas najveći i najugledniji ronilački klub u Bosni i Hercegovini. Rezultat je to dugogodišnjeg predanog rada stotina članova koji su prošli kroz naš klub. Zahvaljujući tome, Svjetska ronilačka federacije - C.M.A.S.  je 2003. godine donijela odluku da"Buk" dobije status njenog ovlaštenog ronilačkog centra - CDC BiH/O01, jedinog takvog u BiH.

Danas su na čelu kluba ljudi koji ga osjećaju i vole kao i njihovi prethodnici i razvijaju ga u duhu novih i savremenih trendova. Boki, Dvica, Miško, Majki, Siniša, Tanja i Taca, Brane, Pota, Gaja i Igor, Sale, Gumi, Srđan...samo su neka imena članova koja brinu za sadašnjost ali i budućnost kluba. Zahvaljujući njima sigurni smo da će "Buk" i u ovom surovom vremenu biti oaza za sve zaljubljenike u prirodu, a naročito njen podvodni svijet.

Klub svoj rad ostvaruje kroz nekoliko područja aktivnosti kao što su: škole ronjenja, ronilački radovi, rekreativno ronjenje, sportska takmičenja, spasilačku službu, rafting itd.

POSLJEDNJI POZDRAV DAVIDU

O Klubu
 • Autor:
 • Ukupno pregleda:
  540

Javljamo tužnu vijest da je dana 15.05.2015.godine nakon kratke i teške bolesti, u 37.godini života, preminuo naš dugogodišnji član David Tomić. Sahrana će se obaviti u nedjelju, 17.05.2015.godine, u 14 časova na groblju "Sveti Pantelija" u Boriku.

Osnivaci

O Klubu
 • Autor:
 • Ukupno pregleda:
  853

Ideja o osnivanju ronilačkog kluba u Banjaluci stvorena je, sada već davne, 1968. godine.

San je to  dvojice bivših mornara, koji su po odsluženju dvogodišnjeg vojnog roka u ronilačkim jedinicama Jugoslovenske Ratne Mornarice poželjeli ponovo zaviriti u podvodni svijet.

Njihova imena su:

Vjekoslav Potočnik

i Mirsad Ramić

Maladalački entuzijazam, velika želja i ljubav za "osvajanjem podvodnog svijeta" nije bila dovoljna da se ta ideja odmah i realizuje. Njihov najveći problem bio je nedostatak opreme pa je trebalo čekati još nekoliko godina da bi se u ljeto 1972. godine u Vrbasu na Limanu ostvarila ta želja.

BUK KROZ ISTORIJU

O Klubu
 • Autor:
 • Ukupno pregleda:
  1,425

 

KROZ ISTORIJU

 

Ronilački klub "Buk" osnovali su aprila 1976. godine dvojica bivših mornara, ronilaca Jugoslovenske Ratne Mornarice i nekoliko etuzijasta tog sporta. Prve godine rada obilježene su nabavkom opreme i popularizacijom ronilaštva. Kao pokretač organizovanog ronjenja u Bosni i Hercegovini, naš klub je postavio temelje i standarde ronilaštva na ovim prostorima. Stotine obučenih ronilaca, stažna ronjenja i mnogobrojne uspješno obavljene spasilačke akcije, pregršti medalja sa takmičenja, svrstale su "Buk" u elitu ronilačkih klubova nekadašnje Jugoslavije.

 

Nagradjeni

O Klubu
 • Autor:
 • Ukupno pregleda:
  1,158

 PRVI OD JEDNAKIH

 Povodom trideset godina postojanja Ronilačkog kluba "Buk" Skupština kluba je 2006. godine ustanovila je najviše klubsko priznanje "Amblem kluba". Ova nagrada se dodjeljuje pojedincima, prvim od jednakih, koji su na poseban način dopirnijeli razvoju kluba i ronilaštva u cjelini.

 

Simbol kluba

O Klubu
 • Autor:
 • Ukupno pregleda:
  1,074
Mala Vidra došla je u klub 1984 godine. Nacrtao ju je Gago. Prozvana je Bućko. Simpaticna rijecna Vidra brzo je zaživjela kao pravi simbol Kluba. Sinonim je za okretnost, spretnost, brzo prilagodavanje i privrženost vodi, zaštitnik je životne sredine ali u isto vrijeme lovac, o cemu svjedoci trozubac u njenoj šapi. Bucko je sportista, svestran i pomalo namcor, taman toliko da ideja koju je zamislio u inat svima jednoga dana bude ostvarena u opštu korist.

Adresa: Ronilacki klub BUK Jesenjinova 1 78000 Banja Luka Republika Srpska, BiH
E-mail: rkbukbl@gmail.com
Tel: +387 51 203 400
Fax: +387 51 203 401
PIB: 401650530003
ŽR: 562 099 0000136585

Prisutni

Gosti: 1

Novo:

Tekstovi u poslednjih 24 sata

Komentari u poslednjih 2 dana

Nema novih komentara

Links u poslednjih 2 nedelje(a)

No recent new links

Media Gallery last 7 days

No new media items

NEW FILES last 14 days