Dobrodošli na RK BUK Friday, March 31 2023 @ 04:34 pm UTC

Priče i Anegdote

Marsa Alam - Raj za Ronioce

  • Autor:
  • Ukupno pregleda: 961
Priče i Anegdote

Kornjaca  Egipat sigurno nije nikad bio na mojoj listi ronilackih destinacija. Pocetkom Oktobra pruzila mi se prilika da putujem u Marsa Alam i da iskusim Crveno more i neprevazidjene i jos uvjek dobro ocuvane koralne grebene. Smjestena u istocnom Egiptu, na zapadnoj obali Crvenog mora , Marsa Alam je jedna od destinacija sa najbrzim razvojem na crvenomorskoj rivijeri.

Premda je do nedavno bila malo ribarsko selo, uvodjenje medjunarodnog aerodroma 2001 , doprinijelo je njenoj popularnosti, toliko da se uskoro ocekuje da parira rivalima - Hurghadi i Sharm El Sheiku.

Djoko i sidro

  • Autor:
  • Ukupno pregleda: 1,181
Priče i Anegdote Septembar 2007, odlazak na zaron "Normom 2" opustena varijanta, dolazak na destinaciju, Gacevic namjesta Normu , sve ide kako treba, bukovci razasuti svud po normi sto u lezecem sto u stojecem polozaju, Gacevic prilazi Djoki i kaze :" Djoko ja bi bacio sidro" , djoko ne otvara oci nego nastavlja dremku i lezerno odgovara : " Pa baci " (u fazonu sta ja imam sad sa sidrom ) , Gacevic `ladno nastavlja: "Pa lezis na njemu " :)

Skok iz Helikoptera

  • Autor:
  • Ukupno pregleda: 1,240
Priče i Anegdote U Bukov program bilo je uvršteno i iskakanje ronioca iz helikoptera u Vrbas. Mjesto skoka bilo je obilježeno plutacom, koja je bila postavljena na najdublje mjesto na Kastelovoj zeleni. Medjutim, ko zna iz kog razloga, neko je plutacu postavio na mjesto gdje je voda bila mnogo plica-svega metar i po! U helikopteru se nalazio Ðuric Ðorde. Komunikacije sa pilotom nije bilo i … Ðoko je skocio. Oporavak je trajao...dugo.