Dobrodošli na RK BUK Sunday, November 27 2022 @ 07:06 pm UTC

Novosti

RONILACKA EKSPEDICIJA "KRASKA VRELA 2010"

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 730
Novosti
Ronilacki klub "Buk" iz Banja Luke organizuje i ove godine medjunarodnu ronilacku ekspediciju pod nazivom "Kraska vrela 2010" koja ce trajati od 19.07. do 22.08.2010.godine. Ovo je nastavak uspjesno organizovanih ekspedicija u kojima pored ronilaca iz Buk-a ucestvuju i speleo-ronioci iz Engleske i Francuske. Ova ekspedicija je naucno-istrazivackog karaktera i bavi se istrazivanjem kraskih izvora na podrucju opstine Mrkonjic Grad, ali i na drugim terenima sirom Republike Srpske.

Posjeta Centra "Zastiti me"

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 658
Novosti


Ronilacki klub "Buk" su prosle sedmice, spontano i nenajavljeno, posjetili i obisli sticenici centra "Zastiti me" te su sa svojim vaspitacima imali priliku da zavire u vodene tajne i isprobaju stvari iz nasih magacina. Klub je ozivio od graje dok su vozili camac po livadi, a klincima nije smetalo sto je ispod trava umjesto vode, prepadali smo ribe u akvarijumu, isprobavali prsluke, peraja i ostalu skupocjenu opremu koja je za trenutak postala savrsena igracka za samo njima poznat svijet.

Otvorene nove prostorije kluba

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 676
Novosti U petak 11.07.2008. zvanicno su otvorene nove prostorije kluba. Otvaranju su prisustvovali mnogobrojni clanovi i prijatelji kluba kao i gradski zvanicnici na celu sa gradonacenlnikom grada Banjaluka, gospodinom Dragoljubom Davidovicem.

U saradnji sa SRD Banjaluka izvrseno je i poribljavanje Vrbasa, koje se sastojalo od pustanja 5000 komada mladji potocne pastrmke.
Skola Ronjenja za prvu ronilacku zvijezdu

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 997
Novosti Škola ronjenja za prvu ronilaČku zvijezdu je poČela 07.07. .
Odaziv kandidata je iznad svakog oČekivanja. U školu se upisalo 29 polaznika.

PRIKUPLJANJE DONACIJA

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 722
Novosti
RK BUK je pokrenuo akciju prikljupanja novcanih sredstava radi kupovine ronilacke opreme (maske, peraje, regulatori itd.). Pozivaju se clanovi i prijatelji kluba koji su u mogucnosti da pomognu klubu da to mogu uciniti uplatom na ziro-racun kluba otvoren kod NLB Razvojne banke, a broj racuna je 5620-9900-0013-6585 (sa naznakom "donacija"). Unaprijed hvala na pomoci, a sa rezultatima ove akcije ce svi oni koji budu pomogli donacijama biti blagovremeno obavjesteni.

DAN REPUBLIKE

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 773
Novosti Dan Republike ce i ove godine biti obiljezen od strane clanova RK BUK. U srijedu, 9.januara, ce biti organizovan rafting, te se ovim putem pozivaju svi zainteresovani da ucestvuju u obiljezavanju ovog praznika. Rafting polazi ispred kluba u 11 casova, a zavrsetak je kod Kastela. Nakon toga ce biti organizovan svecani rucak u prostorijama kluba, uz pice i druzenje do dugo u noc... Sve informacije i rezervacije mozete dobiti kod Potocnik Borisa, na broj telefona: 065/944-844

NOVOGODISNJI RAFTING

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 834
Novosti

RK BUK je organizovao u nedjelju, 30.12.2007. godine, tradicionalni novogodisnji rafting. Svi oni koji su zeljeli da se spuste Vrbasom po hladnom vremenu su se okupili u prostorijama kluba. Bilo je oko 30 ucesnika, a svi zajedno su krenuli do Garave stijene, mjesta odakle je poceo rafting. Nakon tri sata veslanja, zabave i druzenja, camci sa rafterima su dosli do Kastela. To nije bio kraj zabave, vec je klub organizovao kotlic i svecani rucak u prostorijama kluba.

VRAĆEN NOVČANIK ŠPANSKOJ DRŽAVLJANKI

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 947
Novosti


U srijedu, 05.12.2007.godine, u posjeti našem klubu je došla delegacija španske ambasade iz Sarajeva, a na Čijem Čelu je bio šef administracije g.Pedro Crespo Martinez. Razlog njihovog dolaska je nesvakidašnji. Naime, tog dana je obavljena sveČana predaja pronaðenog novČanika sa novcem i dokumentima koji pripadaju španskoj državljanki. Predaja je organizovana u prostorijama Gradske uprave, a predstavnike španske ambasade i RK BUK-a je primio g.Željko Katić, naČelnik civilne zaštite grada Banja Luka.

POSJETA CIVILNE ZASTITE

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 1,156
Novosti


Dana 15.11.2007. godine, u Banjoj Luci je odrzan sastanak rukovodilaca civilne zastite sa banjalucke regije. Domacin i organizator ovog sastanka je bio regionalni centar civilne zastite grada Banja Luka. Na sastanku je bio prisutan i direktor republicke uprave civilne zastite g.Dragan Tupajić. Nakon sastanka su dosli u obilazak prostorija Ronilackog kluba BUK, a ciji clanovi cine specijalizovanu jedinicu za rad i spasavanje na vodi i pod vodom.