Dobrodošli na RK BUK Saturday, September 21 2019 @ 04:16 PM EDT

Novosti

ZIMA 2011/12-SPECIJALNA PONUDA

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 332
Novosti

Doživite luksuz zimske Čarolije na olimpijskoj planini Jahorini, u jedinstvenom privatnom smještaju koji je raðen u skladu sa najvišim standardima i potrebama.
Privatni smještaj u vidu apartmana na Jahorini udaljeni su 50 m od staze "Poljice" i od novog šestosjeda.
Za Članove RonilaČkog kluba "Buk" obezbjeðen je poseban popust.
Više informacija možete potražiti na www.mpmapartmani.com.

POTRAGA ZA UTOPLJENIKOM

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 456
Novosti
Od 08.11. do 15.11.2011.godine Članovi Buk-a su na zahtjev porodice nestalog Frane Kvesića organizovali pretragu terena. Potraga se vršila u izuzetno teškim uslovima (loša vidljivost, potopljene grane i drveće, temperatura vode 4 stepena Celzijusa), a pored ronilaca, uČestvovale su ekipe na Čamcu koje su pretraživale obalu. Tijelo utopljenika je pronaðeno 15.11.2011.godine u 14 Časova, 2 km nizvodno od mjesta gdje je zadnji put viðen.

POSJETA DELEGACIJE DAN-a

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 350
Novosti
Od 23. do 25.10. RK Buk ugostio je dr Draganu Ivković, direktoricu Regionalne kancelarije “DAN Europe Balkans” i gospodina Francois Burmana, direktora DAN JužnoafriČke Republike i glavnog inžinjera u DAN RCAPP timu. Povod za njihov dolazak je naša želja da modernizujemo postojeću hiperbariČku rekompresionu komoru. Iskoristili smo mogućnost koju DAN pruža svojim korisnicima, te zatražili pomoć iz okvira IDAN RCCPP. IDAN (The International Divers Alert Network ) je 1999. zapoČeo RCAPP (Recompression Chamber Assistance & Partnership Program) koji je razvijen kao dalekosežna inicijativa za pružanje pomoći u financiranju i/ili pružanju tehniČke i edukativne podrške hiperbariČkim ustanovama i objektima koji su posvećeni lijeČenju povreda nastalih u rekreativnom ronjenju.

ČLANOVI SPARS-A BORAVILI U ROSAMA

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 603
Novosti
U organizaciji SPARS-a i tehniČku podršku RK Buk-a, po treći put organizovan je ronilaČki kamp u Rosama u terminu od 24.09. do 30.09.2011.godine. U kampu je boravilo 12 ronilaca iz RK Buk, RK Gnjurac, KPA Sveti Nikola, RK Panteri, RK Nautilus i RK Žabac. Navedeni klubovi su Članovi SPARS-a, a ovo je bila odliČna prilika da se razmjene iskustva. Lijepo vrijeme i ugodna temperatura mora omogucili su da se izvede preko 120 ronjenja. Ronilo se na vec poznatim lokacijama koje su obilovale bogatstvom morske flore i faune. Ovim putem bi pohvalili sve uČesnike kampa, te im se zahvalili za nezaboravna ronjenja i druženja.

ROSE-DRUGA GRUPA

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 668
Novosti
U terminu od 17. do 24.09 u Rosama je boravila druga grupa. Lijepo vrijeme i ugodna temperatura mora omogucili su da se izvedu sva planirana ronjenja. Grupa je brojala 13 ronilaca i ostvarila je 150 zarona. Ronilo se na vec poznatim lokacijama koje su obilovale bogatstvom morske flore i faune, a za neke je ovo bilo i prvo ronjenje u moru. Po prvi put u Rosama su boravile nase kolege iz Brckog koji su u Banjaluci uspjesno zavrsili kurs za P1, takoder u sklopu boravka u Rosama odradene su i prakticne vjezbe za sticanje visih kategorija.

OBUKA ZA SPELEO-RONIOCE

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 635
Novosti
RonilaČki klub "Buk" je u saradnji sa GUE (Global Underwater Explorer) po prvi put na našim prostorima organizovao kurs za speleoronioce ili GUE Cave 1, na kojem su prisustvovali dva ronioca iz Slovenije Jure Batorek i Alan Bizjak, i Član Buk-a Raðević Brane. Instruktor je prekaljeni speleoronilac Christophe LeMaillot ,jedan od trojice Članova borda direktora GUE-a za obuku speleoronjenja i višegodišnji uČesnik našeg projekta Karst Odyssey-a. Kurs je trajao sedam dana, teoretska nastava se izvodila u klupskim prostorijama, a praktiČna tj. ronjenja su izvodjena na vrelu rijeke Bastašice kod Drvara, Crnom Vrelu i Crnom Oku kod Mostara.

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 340
Novosti
Obaještavamo sve Članove i simpatizere kluba da će se u ponedjeljak, 11.07.2011.godine, organizovati akcija dobrovoljnog darivanja krvi koja će se održati u prostorijama Zavoda za transfuzijsku medicinu sa poČetkom u 9:30. Ovo je druga akcija dobrovoljnog darivanja krvi koju RK Buk organizuje u ovoj godini, te pozivamo sve one koji su u mogućnosti da se odazovu na ovu humanu akciju. Za više informacija i prijave možete se obratiti Miroslavu Miškoviću na tel.065/589-180.

OTKAZANO TAKMIČENJE U DINAMIČKOJ APNEI

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 365
Novosti Obavještavamo ovim putem sve Članove kluba i takmiČare da se zbog opravdanih razloga otkazuje održavanje 5.Otvorenog prvenstva RS u dinamiČkoj apnei sa perajama. Više detalja i informacija o novom terminu će biti na vrijeme objavljeno.

Prirucnici

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 367
Novosti

ZAKAZANA SKUPSTINA KLUBA

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 344
Novosti Predsjednik skupstine g.Drago Teinovic zakazao je 1.Redovnu skupstinu kluba u 2011.godini. Skupstina ce se odrzati u nedjelju, 27.marta 2011.godini, u prostorijama kluba sa pocetkom u 18 casova. Napominjemo da su clanovi skupstine oni clanovi kluba koji su u 2010.godini imali najmanje 5 zarona i platili clanarinu za ovu godinu do 15.februara 2011.godine. Predlozeni dnevni red i ostali materijali se mogu pogledati u klubu.