Dobrodošli na RK BUK Thursday, March 30 2023 @ 02:59 pm UTC

Arhiv

TAKMIČENJE U DINAMIČKOJ APNEI

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 848
Arhiv
U subotu, 24.aprila održano je 4.Otvoreno prvenstvo Republike Srpske u dinamiČkoj apnei koje je uspješno organizovao RK Buk. Na ovom takmiČenju su uČestvovali takmiČari iz Republike Srpske, a ostvareni su zapaženi rezultati. Prvo mjesto u muškoj konkurenciji osvojio je Zoran Jovanić iz RK "Gnjurac" iz Laktaša, a u ženskoj konkurenciji Tanja Pandžić iz RK "Buk".

DODJELJENA PLAKETA GRADA

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 729
Arhiv
Na sveČanoj skupštini Povodom Dana grada Banja Luka koja je održana u Četvrtak, 22.aprila 2010.god, Vjekoslav PotoČnik primio je Povelju Grada za doprinos u razvoju sporta Banjaluke i time zaokružio ono što bi jedni nazvali karijerom a drugi životom u dobru i zlu sa RonilaČkim klubom Buk. Nakon 40 godina u ronjenju, Vjeko je prošetao do bine i primio dokument na kome je napisano da sve to nije bilo uzalud.

STAŽNO RONJENJE U ROSAMA

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 634
Arhiv Stažno ronjenje u Rosama održaće se u dva termina i to:
I grupa: 15.05.-22.05.2010.god.
II grupa: 22.05.-29.05.2010.god.

Klub obezbjeðuje smještaj samo za Članove kluba koji rone, dok Članovi njihovih porodica isti pronalaze sami. Rezervišite na vrijeme jer su grupe ograniČene, a prijaviti se možete kod Mišković Miroslava na broj telefona 065/589-180.

SKOLA RONJENJA

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 681
Arhiv

Od 12.04.2010. godine poČinje Skola ronjenja za pocetnu ronilacku kategoriju P1. Skola radi po programu medjunarodne asocijacije CMAS i nakon uspjesno savladanog programa, kandidati dobijaju certifikat o zvanju ronioca P1 ( ronioc sa jednom zvijezdom). Sastanak sa zainteresovanim kandidatima je 09.04.2010 u 19 00 casova u ucionici kluba, Jesenjinova 1. Prijave poslati na e-mail : rkbukbl@gmail.com ili porukom na info telefon. Na pripremnom sastanku bice precizirani dnevni termini za teoretsku i prakticnu nastavu. Kandidati koji se odluce za pohadjanje kursa moraju prije pocetka prakticne obuke pribaviti ljekarsko uvjerenje . Dodatne informacije možete dobiti putem info telefona 065 531 256.

4. Otvoreno prvenstvo RS u dinamiČkoj apnei sa perajama

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 679
Arhiv RK "Buk" je organizator 4.put Prvenstva Republike Srpske u dinamiČkoj apnei sa perajama (DYN - Dynamic With Fins), otvorenog tipa.
TakmiČenje će se održati 24.04.2010.god. sa poČetkom u 10,00 Časova, na Gradskom olimpijskom bazenu (zatvoreni, 25m pruge), u Banjoj Luci, po pravilima CMAS ronilaČke asocijacije. Kao i prethodna i ovo je organizovano povodom Dana grada (22.april), sa prigodnim novČanim nagradama za najuspješnije apneašice i apneaše.

Molimo zainteresovane da popunjene prijave (priložena ispod teksta) dostave najkasnije do 17.04.2010.god. na e-mail adresu kluba.
Za dodatne informacije obratiti se nekom iz organizacionog odbora, na tel. navedene u pozivnici u nastavku teksta.

Nastavak druženja ronilaca, ronilica i poklonika ovog sporta, predviðeno je u kompleksu bazena, te prostorijama našeg kluba.
OČekujemo Vas!

ZAKAZANA SKUPSTINA KLUBA

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 533
Arhiv Predsjednik skupstine g.Drago Teinovic zakazao je 1.Redovnu skupstinu kluba u 2010.godini. Skupstina ce se odrzati u nedjelju, 11.aprila 2010.god., u prostorijama kluba sa pocetkom u 18 casova. Predlozeni dnevni red i ostali materijali se mogu pogledati u klubu. Ovim putem se pozivaju clanovi skupstine da pogledaju materijale i da dodju na zakazanu skupstinu.

OBILJEZEN MEDJUNARODNI DAN VODA

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 599
Arhiv

Povodom 22.marta,medjunarodog dana voda,Ronilacki klub "Buk" iz Banjaluke je tradicionalno poklonio paznju problemu cistoce vode u Banjoj Luci akcijom ciscenja rijeke Vrbas, a ovo je ujedno bilo otvaranje ronilacke i rafting sezone za ovu godinu. Clanovi Buk-a, Kluba sportova divlje vode "Argonaut", Udruzenja dajakasa Banjaluka, te Ronilackog kluba "Gnjurac" iz Laktasa otvorili su rafting sezonu tako sto su za pocetak pomogli roniocima da izvuku smece na obalu, a onda otisli na prvi ovogodisnji spust niz kanjon Vrbasa.

ODRZAN KURS ZA TEHNICKE RONIOCE

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 1,362
Arhiv

Ronioci RK "BUK" boravili su prethodnih pet dana na Jadranskom moru,taČnije u gradu Šibeniku. Ovom prilikom su pohadjali i uspjesno savladali kurs za TehniČkog ronioca po zahtjevnim IANTD(International Asociation Technical Divers) standardima. Obuku su savladala Četiri Člana RK"BUK"-a: Teinovic Drago, Radjevic Branislav, Vujmilovic Dragan i Milosevic Dusan,koji su ujedno i pripadnici Voda za spasavanje na vodi i pod vodom Civilne zastite Grada Banjaluke i dva pripadnika SJP MUP-a RS: Vujasinovic Vladimir I Milovanovic Nenad.

PREZENTACIJA RONILACKE KACIGE

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 752
Arhiv

U petak, 02.marta 2010.godine, na Gradskom olimpijskom bazenu odrzana je prezentacija ronilackih kaciga. Prezentaciju je odrzao g.Dino Matkovic sa Korcule koji je i napravio ove kacige, a ovom prilikom je predstavljen i novi model. Nova proba opreme dogovorena je na ljeto na Korculi, a za vise informacija se mozete obratiti g.Dini Matkovicu na tel.+385922369743 ili na e:mail: dino.matkovic@du.t-com.hr

OSNIVAČKA SKUPŠTINA DAJAK KLUBA

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 2,683
Arhiv

PoČetkom marta 2010. godine u prostorijama RonilaČkog kluba "BUK" održana je osnivaČka skupština dajakaškog kluba. Ponosni smo što je ispod našeg krova osnovan klub koji će se u budućnosti baviti živim spomenikom kulture Banjaluke i njenim unikatnim simbolom-vrbaskim Čamcem sa dajakom.