Dobrodošli na RK BUK Thursday, March 30 2023 @ 11:16 am UTC

Spasilačka Služba

OBUKA U GRADAČCU

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 535
Spasilačka Služba
U Gradačcu je u periodu od 15. do 23.avgusta održan kurs za spasioce na otvorenim vodama. Kurs je održan u saradnji sa RK "Vidara" iz Gradačca, a obuku je uspješno završilo 10 pripadnika Civilne zaštite koji čine glavnu kantonalnu Jedinicu za spasavanje na vodi. Teoretska nastava se izvodila u prostorijama RK "Vidara", a praktična obuka na jezeru Vidara.

IZVAÐENA MINOBACAČKA GRANATA IZ VRBASA

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 545
Spasilačka Služba [image1]
U petak, 17.jula, u ranim jutarnjm časovima je iz rijeke Vrbas izvučeno neeksplodirano ubojito sredstvo. Riječ je o minobacačkoj granati 82mm koja potiče iz 2.svjetskog rata, a uočena je prošle sedmice od strane ronilaca. Nalazila se u neposrednoj blizini Gradskog mosta (30 metara nizvodno), a najverovatnije je da ju je rijeka svojim tokom donijela na ovu lokaciju. Zbog sigurnosnih razloga vaðenje granate je već jednom odloženo prije nekoliko dana, te se pristupilo vaðenju u ranim jutarnjim časovima zbog bezbjednosti gostiju na splavu i drugih. Važno je napomenuti da je granata predstavljala naroČitu opasnost za one koji upravljaju dajak čamcima, a upravo u nedjelju je planirana trka dajak čamaca kod Kastela.

IZVAÐENI TROMBLONI IZ VRBASA

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 528
Spasilačka Služba

Članovi Spasilačke službe Ronilačkog kluba "Buk" iz Banja Luke su u utorak, 14.jula, iz rijeke Vrbas izvadili 2 tromblona. Akcija je izvedena zajedno sa Timom za uklanjanje minsko-eksplozivnih sredstava Civilne zaštite. Prvi tromblon se nalazio na Limanu u Srpskim Toplicama, a drugi oko 50 metara uzvodno od Zelenog mosta tj.nedaleko od plaže na kojoj rade spasioci. Osim toga, locirana je i jedna granata koja će se vaditi narednih dana jer se nalazi u Vrbasu u užem centru grada te je neophodno da se obezbjede svi bezbjednosni uslovi.

OBUKA ZA SPASIOCE

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 522
Spasilačka Služba

U ponedjeljak, 8.juna, počinje obuka za spasioce u Banjoj Luci. Okupljanje kandidata je u 10 časova u prostorijama RK Buk, a obuka će trajati sedam dana nakon čega će polaznici dobiti zvanje "Spasilac na otvorenim vodama/bazenu". Teoretska nastava će se izvoditi u prostorijama Ronilačkog kluba "Buk", a praktična obuka na Gradskom olimpijskom bazenu i jezeru u Trnu. Za sve informacije možete se obratiti koordinatoru za rad SpasilaČke službe u BiH Miroslavu Miškoviću na telefon broj 065/589-180.

OBUKA ZA SPASIOCE U NEUMU

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 542
Spasilačka Služba
Spasilacka sluzba RK Buk je uspjesno organizovala kurs za spasioce na otvorenim vodama koji je odrzan u Neumu od 29.marta do 2.aprila ove godine. Ovo je bio prvi kurs za spasioce koji je odrzan u Neumu, a na obuci je bilo 6 kandidata koji su uspjesno zavrsili obuku. Svi oni ce vec ove godine imati priliku da rade na bazenima i plazi Grand hotela Neum.

KURS ZA SPASIOCE

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 534
Spasilačka Služba

U ponedjeljak, 23.marta, počinje obuka za spasioce u Banjoj Luci. Okupljanje kandidata je u 12 časova u prostorijama RK Buk, a obuka će trajati sedam dana nakon čega će polaznici dobiti zvanje "Spasilac na otvorenim vodama/bazenu". Teoretska nastava će se izvoditi u prostorijama RonilaČkog kluba "Buk", a praktična obuka na Gradskom olimpijskom bazenu i jezeru u Trnu. Za sve informacije možete se obratiti koordinatoru za rad Spasilačke službe u BiH Miroslavu Miškoviću na telefon broj 065/589-180.

SVEČANO URUČENE LICENCE

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 578
Spasilačka Služba

U petak, 28.novembra, u Modriči je organizovano svečano uručivanje licenci za kandidate koji su uspješno završili kurs za spasioce. Tom prilikom je Načelnik opštine g.Mladen Krekić organizovao prijem za članove Ronilačkog kluba „Vidra“ i predstavnike RK "Buk" i uručio licence za četiri člana Ronilačkog kluba „Vidra“: Draganu Šarčeviću, Ratku Zekanoviću, Mladenu Gajiću i Danijelu Vukmiroviću.

PROMOVISANA NOVA GENERACIJA SPASILACA

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 602
Spasilačka Služba
U cetvrtak, 3.jula 2014.godine, u prostorijama RK "Buk" svecano je promovisana nova generacija spasilaca. Tom prilikom je predsjednik kluba g.Borislav Trninic urucio diplome i poklon pakete za buduce spasioce. Svi spasioci su ovom prilikom dobili sluzbenu uniformu, torbicu prve pomoci i ostalo sto im je neophodno za buduci rad na kupalistima sirom RS i BiH. Na ovom kursu je osim kandidata iz Banja Luke, bilo i kandidata iz drugih gradova i opstina RS i Federacije BiH. Vazno je napomenuti da su skoro svi kandidati sa ovog kursa vec pronasli posao i da ce imati priliku da brinu o sigurnosti posjetilaca na kupalistima.

KURS ZA SPASIOCE

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 522
Spasilačka Služba Obavještavamo sve zainteresovane kandidate da će obuka za spasioce početi u ponedjeljak, 7.jula 2014.godine. Obuka traje 7 dana, a sastoji se iz teoretskog i praktičnog dijela. Svi kandidati nakon uspješno završene obuke dobijaju meðunarodno priznatu licencu, poklon paket, torbicu prve pomoći i uniformu. Više informacija možete dobiti na tel.065/589-180 (Miroslav Mišković).

SIGURNOST DJECE NA KUPALIŠTIMA

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 428
Spasilačka Služba
SpasilaČka služba RonilaČkog kluba "Buk" provodi projekat "Sigurnost djece na kupalištima". Glavni cilj ovog projekta je da se uČenici 4.razreda osnovnih škola u Banjoj Luci, Laktašima i Prijedoru upoznaju sa pravilima i sigurnosti na kupalištima. Glavni pokrovitelj ovog izuzetno znaČajnog projekta je Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, a projekat je podržan od i strane Ministarstva prosvjete i kulture Vlade RS.