Dobrodošli na RK BUK Saturday, September 21 2019 @ 04:13 PM EDT

Spasilačka Služba

OBUKA ZA SPASIOCE IZ ZENICE

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 334
Spasilačka Služba

Proteklih dana je u Banjoj Luci organizovana obuka za spasioce na otvorenim vodama za 13 članova SRK Bosna iz Zenice. Riječ je o projektu obuke pripadnika Službe civilne zaštite grada Zenica i ova lica čine Službu za spašavanje na vodi i pod vodom.

KURS ZA SPASIOCE

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 252
Spasilačka Služba

U ponedjeljak, 20.juna, počinje obuka za spasioce u Banjoj Luci. Okupljanje kandidata je u 10 časova u prostorijama RK Buk, a obuka će trajati pet dana nakon čega će polaznici dobiti međunarodno priznatu licencu "Spasilac na bazenu". Teoretska nastava će se izvoditi u prostorijama Ronilačkog kluba "Buk", a praktična obuka na Gradskom olimpijskom bazenu.

Za sve informacije možete se obratiti koordinatoru za rad Spasilačke službe u BiH Miroslavu Miškoviću na telefon broj 065/589-180.

URUCIVANJE LICENCI

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 306
Spasilačka Služba

 

Na GOB-u je održano svečano uručivanje licenci za 7 novih spasilaca koji su uspješno završili kurs. Riječ je o članovima Vaterpolo kluba "Banja Luka" sa kojim naš klub ima dugogodišnju uspješnu saradnju.

KURS ZA SPASIOCE

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 259
Spasilačka Služba

U petak, 13.maja, počinje obuka za spasioce u Banjoj Luci. Okupljanje kandidata je u 10 časova u prostorijama RK Buk, a obuka će trajati pet dana nakon čega će polaznici dobiti međunarodno priznatu licencu "Spasilac na bazenu". Teoretska nastava će se izvoditi u prostorijama Ronilačkog kluba "Buk", a praktična obuka na Gradskom olimpijskom bazenu.

Za sve informacije možete se obratiti koordinatoru za rad Spasilačke službe u BiH Miroslavu Miškoviću na telefon broj 065/589-180.

POSTANI I TI SPASILAC

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 529
Spasilačka Služba

U ponedjeljak, 8.februara, počinje obuka za spasioce u Banjoj Luci.

Okupljanje kandidata je u 10 časova u prostorijama RK Buk, a obuka će trajati pet dana nakon čega će polaznici dobiti međunarodno priznatu licencu "Spasilac na bazenu".

Teoretska nastava će se izvoditi u prostorijama Ronilaèkog kluba "Buk", a praktična obuka na Gradskom olimpijskom bazenu.

Za sve informacije možete se obratiti koordinatoru za rad Spasilačke službe u BiH Miroslavu Miškoviću na telefon broj 065/589-180.
 

 

OBEZBJEÐENJE BOGOJAVLJENSKOG PLIVANJA

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 304
Spasilačka Služba

Članovi kluba su i ove godine učestvovali u obezbjeđenju Bogojavljenskog plivanja koje se tradicionalno održava u Banjoj Luci.

Osim toga,ekipa Buk-a se rado odazvala i na poziv organizatora Bogojavljenskog plivanja u opštini Prnjavor koje se održalo na rijeci Ukrini u Palačkovcima u okviru etno sela "Ukrinski raj".

Oba događaja su prošla u najboljem redu i bez intervencija.    

OBUKA U GRADAČCU

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 358
Spasilačka Služba
U Gradačcu je u periodu od 15. do 23.avgusta održan kurs za spasioce na otvorenim vodama. Kurs je održan u saradnji sa RK "Vidara" iz Gradačca, a obuku je uspješno završilo 10 pripadnika Civilne zaštite koji čine glavnu kantonalnu Jedinicu za spasavanje na vodi. Teoretska nastava se izvodila u prostorijama RK "Vidara", a praktična obuka na jezeru Vidara.

IZVAÐENA MINOBACAČKA GRANATA IZ VRBASA

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 345
Spasilačka Služba [image1]
U petak, 17.jula, u ranim jutarnjm časovima je iz rijeke Vrbas izvučeno neeksplodirano ubojito sredstvo. Riječ je o minobacačkoj granati 82mm koja potiče iz 2.svjetskog rata, a uočena je prošle sedmice od strane ronilaca. Nalazila se u neposrednoj blizini Gradskog mosta (30 metara nizvodno), a najverovatnije je da ju je rijeka svojim tokom donijela na ovu lokaciju. Zbog sigurnosnih razloga vaðenje granate je već jednom odloženo prije nekoliko dana, te se pristupilo vaðenju u ranim jutarnjim časovima zbog bezbjednosti gostiju na splavu i drugih. Važno je napomenuti da je granata predstavljala naroČitu opasnost za one koji upravljaju dajak čamcima, a upravo u nedjelju je planirana trka dajak čamaca kod Kastela.

IZVAÐENI TROMBLONI IZ VRBASA

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 315
Spasilačka Služba

Članovi Spasilačke službe Ronilačkog kluba "Buk" iz Banja Luke su u utorak, 14.jula, iz rijeke Vrbas izvadili 2 tromblona. Akcija je izvedena zajedno sa Timom za uklanjanje minsko-eksplozivnih sredstava Civilne zaštite. Prvi tromblon se nalazio na Limanu u Srpskim Toplicama, a drugi oko 50 metara uzvodno od Zelenog mosta tj.nedaleko od plaže na kojoj rade spasioci. Osim toga, locirana je i jedna granata koja će se vaditi narednih dana jer se nalazi u Vrbasu u užem centru grada te je neophodno da se obezbjede svi bezbjednosni uslovi.

OBUKA ZA SPASIOCE

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 349
Spasilačka Služba

U ponedjeljak, 8.juna, počinje obuka za spasioce u Banjoj Luci. Okupljanje kandidata je u 10 časova u prostorijama RK Buk, a obuka će trajati sedam dana nakon čega će polaznici dobiti zvanje "Spasilac na otvorenim vodama/bazenu". Teoretska nastava će se izvoditi u prostorijama Ronilačkog kluba "Buk", a praktična obuka na Gradskom olimpijskom bazenu i jezeru u Trnu. Za sve informacije možete se obratiti koordinatoru za rad SpasilaČke službe u BiH Miroslavu Miškoviću na telefon broj 065/589-180.