Dobrodošli na RK BUK Monday, April 22 2019 @ 01:03 PM EDT

KURS RONJENJA

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 402
Aktivnosti
Ronilacki klub "Buk" organizuje kurs za ronjenje koji ce trajati od 20. do 27. aprila ove godine. Sastanak sa kandidatima ce se odrzati u srijedu, 20.04.. u prostorijama kluba sa pocetkom u 19 casova. Obuka se izvodi po programu medjunarodne asocijacije CMAS. Nakon uspjesno savladane obuke, kandidati dobijaju diplomu ronioca "P1" tj.ronilac sa jednom zvijezdom. Pozivamo sve zainteresovane da dodju u klub ili da se jave na info-telefon 065/531-256.

ZAVRSENA OBUKA ZA SPASIOCE U BANJOJ LUCI

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 794
Spasilačka Služba
Uspjesno je zavrsena obuka za spasioce koja je odrzana u Banjoj Luci od 06. do 14.aprila. Zainteresovanost je bila veoma velika, te je ovo bila najmasovnija obuka u BiH do sada. Ukupno je bilo 15 kandidata, sto je i maksimalni broj za jednu obuku. S obzirom da je bilo jos prijavljenih, sa zadovoljstvom obavjestavamo sve zainteresovane da ce se uskoro organizovati jos jedna obuka u Banjoj Luci. Teoretska nastava je izvodjena u prostorijama kluba, a prakticna obuka na Gradskom olimpijskom bazenu i na jezeru u Trnu. Ovo je bila prva obuka u 2011.godini, te je Spasilacka sluzba Ronilackog kluba "Buk" iskoristila priliku da zvanicno promovise i novo izdanje Spasilackog prirucnika uz koji se dobija i CD sa prezentacijama.

OBUKA SPASILACA U BiH

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 663
Spasilačka Služba

Spasilacka sluzba Ronilackog kluba "Buk" od aprila zvanicno pocinje realizaciju projekta "Obuka spasilaca u BiH" koji ima za cilj da kroz obuku i opremanje spasilaca poveca sigurnost posjetilaca na kupalistima sirom BiH i na taj nacin podigne nivo turisticke usluge. Projekat je podrzan od strane FIRMA Project-a (Fostering Interventions for Rapid Market Advancement), koji je sponzorisan od strane Americke agencije za medjunarodni razvoj (USAID) i Svedske agencije za medjunarodni razvoj i saradnju (Sida). FIRMA projekat je petogodisnji projekat koji obuhvata tri sektora bh. privrede: drvna prerada, turizam i metalopreradjivacka industrija. U sektoru turizma velika paznja se poklanja razvoju turizma na otvorenom, sto je i bio povod za saradnju.

IZVUCENO VOZILO IZ VRBASA

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 1,351
Aktivnosti
U utorak, 29.03.2011.godine, clanovi Ronilackog kluba "Buk" su asistirali prilikom izvlacenja vozila iz kanjona rijeke Vrbas. Naime, dan ranije se desila saobracajna nesreca u kojoj srecom nije bilo smrtno stradalih, a pri cemu je vozilo zavrsilo u nabujaloj rijeci. Zahvaljujuci velikim naporima clanova RK Buk-a, uspjesno je locirano vozilo, a zatim i asistirano prilikom izvlacenja.

OBILJEZEN SVJETSKI DAN VODA

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 604
Aktivnosti

Ronilacki klub "Buk" iz Banja Luke je u utorak, 22.marta, obiljezio svjetski Dan voda . Tom prilikom je organizovano ronjenje, kao i akcija ciscenja obale i korita rijeke Vrbas. Ovo je tradicionalna akcija koja svake godine okupi ne samo clanove Buk-a, vec i nase prijatelje iz drugih klubova i organizacija. Tako su se ove godine na nas poziv odazvali studenti Univerziteta za poslovne studije (UPS) - smjer Ekologija, clanovi udruzenja "Eko-potrosac", Sportsko ribolovnog drustva "Banja Luka" i Kajak kanu kluba "Vrbas" iz Banja Luke.

Prirucnici

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 356
Novosti

ZAKAZANA SKUPSTINA KLUBA

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 333
Novosti Predsjednik skupstine g.Drago Teinovic zakazao je 1.Redovnu skupstinu kluba u 2011.godini. Skupstina ce se odrzati u nedjelju, 27.marta 2011.godini, u prostorijama kluba sa pocetkom u 18 casova. Napominjemo da su clanovi skupstine oni clanovi kluba koji su u 2010.godini imali najmanje 5 zarona i platili clanarinu za ovu godinu do 15.februara 2011.godine. Predlozeni dnevni red i ostali materijali se mogu pogledati u klubu.

BUK-u URUČENA ZAHVALNICA

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 536
Novosti
U utorak, 01.03.2011.godine, u Kulturnom centru opštine Derventa je povodom Meðunarodnog dana civilne zaštite organizovana sveČana sjednica opštinskog štaba civilne zaštite Dervente. Tom prilikom je naČelnik opštine uruČio zahvalnice udruženjima i pojedincima koji se uČestvovali u akciji spašavanja stanovništa u poplavljenim podruČjima opštine Derventa u toku 2010.godine. Zahvalnicu je u ime RonilaČkog kluba "Buk" iz Banja Luke primio Branislav Raðević, jedan od Članova kluba koji je uČestvovao u spašavanju unesrećenih.

ČLANARINA ZA 2011.GODINU

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 363
Novosti Obavještavaju se Članovi kluba da Članarina za 2011.godinu iznosi 40 KM, te da je mogu platiti liČno u prostorijama kluba ili uplatom navedenog iznosa na žiro-raČun kluba broj 562-099-00-00-136-585 (sa naznakom "Članarina"). Članovi kluba koji su u prošloj godini imali 5 i više zarona, i pri tom platili Članarinu za 2010. godinu, imaju mogućnost da u skladu sa Statutom budu punopravni Članovi skupštine kluba. Svi koji ispunjavaju navedene uslove, treba Članarinu da plate najkasnije do 15. februara tekuće godine. Za više informacija možete se obratiti blagajniku kluba, Mišković Miroslavu, na broj telefona: 065/589-180.

KURS ZA P1

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 406
Aktivnosti Od ponedjeljka, 07.02.2011.godine, poČinje obuka za ronioce po programu medjunarodne asocijacije CMAS. Sastanak sa kandidatima je istog dana u 19 00 Časova u prostorijama kluba. Nakon uspjesno savladane obuke, kandidati dobijaju diplomu ronioca "P1" tj.ronilac sa jednom zvijezdom. Kandidati moraju prije pocetka pribaviti ljekarsko uvjerenje. Dodatne informacije možete dobiti putem info telefona 065/531-256.