Dobrodošli na RK BUK Monday, December 10 2018 @ 04:07 PM EST

STAŽNO RONJENJE U ROSAMA

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 645
Aktivnosti Obavještavamo sve Članove kluba da će se stažno ronjenje u Rosama organizovati u dve grupe i to prva grupa u periodu od 21. do 28.maja, a druga grupa od 28. maja do 4.juna ove godine. Pozivamo sve zainteresovane Članove kluba da se prijave na vrijeme jer je broj mjesta ograniČen, a za prijave i više informacija se možete obratiti Miroslavu Miškoviću na telefon broj 065/589-180.

SEMINAR U BUGARSKOJ

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 521
Spasilačka Služba
SpasilaČka služba RonilaČkog kluba "Buk" je u martu ove godine potpisala ugovor na osnovu kojeg je postala jedina organizacija ovlaštena da vrši procjenu rizika na kupalištima širom BiH. U skladu sa tim, koordinator za rad SpasilaČke službe u BiH Miroslav Mišković boravio je na seminaru u Bugarskoj koji je održan u Sofiji u periodu od 15. do 18.aprila 2011.godine.

KURS RONJENJA

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 394
Aktivnosti
Ronilacki klub "Buk" organizuje kurs za ronjenje koji ce trajati od 20. do 27. aprila ove godine. Sastanak sa kandidatima ce se odrzati u srijedu, 20.04.. u prostorijama kluba sa pocetkom u 19 casova. Obuka se izvodi po programu medjunarodne asocijacije CMAS. Nakon uspjesno savladane obuke, kandidati dobijaju diplomu ronioca "P1" tj.ronilac sa jednom zvijezdom. Pozivamo sve zainteresovane da dodju u klub ili da se jave na info-telefon 065/531-256.

ZAVRSENA OBUKA ZA SPASIOCE U BANJOJ LUCI

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 775
Spasilačka Služba
Uspjesno je zavrsena obuka za spasioce koja je odrzana u Banjoj Luci od 06. do 14.aprila. Zainteresovanost je bila veoma velika, te je ovo bila najmasovnija obuka u BiH do sada. Ukupno je bilo 15 kandidata, sto je i maksimalni broj za jednu obuku. S obzirom da je bilo jos prijavljenih, sa zadovoljstvom obavjestavamo sve zainteresovane da ce se uskoro organizovati jos jedna obuka u Banjoj Luci. Teoretska nastava je izvodjena u prostorijama kluba, a prakticna obuka na Gradskom olimpijskom bazenu i na jezeru u Trnu. Ovo je bila prva obuka u 2011.godini, te je Spasilacka sluzba Ronilackog kluba "Buk" iskoristila priliku da zvanicno promovise i novo izdanje Spasilackog prirucnika uz koji se dobija i CD sa prezentacijama.

OBUKA SPASILACA U BiH

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 646
Spasilačka Služba

Spasilacka sluzba Ronilackog kluba "Buk" od aprila zvanicno pocinje realizaciju projekta "Obuka spasilaca u BiH" koji ima za cilj da kroz obuku i opremanje spasilaca poveca sigurnost posjetilaca na kupalistima sirom BiH i na taj nacin podigne nivo turisticke usluge. Projekat je podrzan od strane FIRMA Project-a (Fostering Interventions for Rapid Market Advancement), koji je sponzorisan od strane Americke agencije za medjunarodni razvoj (USAID) i Svedske agencije za medjunarodni razvoj i saradnju (Sida). FIRMA projekat je petogodisnji projekat koji obuhvata tri sektora bh. privrede: drvna prerada, turizam i metalopreradjivacka industrija. U sektoru turizma velika paznja se poklanja razvoju turizma na otvorenom, sto je i bio povod za saradnju.

IZVUCENO VOZILO IZ VRBASA

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 1,326
Aktivnosti
U utorak, 29.03.2011.godine, clanovi Ronilackog kluba "Buk" su asistirali prilikom izvlacenja vozila iz kanjona rijeke Vrbas. Naime, dan ranije se desila saobracajna nesreca u kojoj srecom nije bilo smrtno stradalih, a pri cemu je vozilo zavrsilo u nabujaloj rijeci. Zahvaljujuci velikim naporima clanova RK Buk-a, uspjesno je locirano vozilo, a zatim i asistirano prilikom izvlacenja.

OBILJEZEN SVJETSKI DAN VODA

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 588
Aktivnosti

Ronilacki klub "Buk" iz Banja Luke je u utorak, 22.marta, obiljezio svjetski Dan voda . Tom prilikom je organizovano ronjenje, kao i akcija ciscenja obale i korita rijeke Vrbas. Ovo je tradicionalna akcija koja svake godine okupi ne samo clanove Buk-a, vec i nase prijatelje iz drugih klubova i organizacija. Tako su se ove godine na nas poziv odazvali studenti Univerziteta za poslovne studije (UPS) - smjer Ekologija, clanovi udruzenja "Eko-potrosac", Sportsko ribolovnog drustva "Banja Luka" i Kajak kanu kluba "Vrbas" iz Banja Luke.

Prirucnici

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 350
Novosti

ZAKAZANA SKUPSTINA KLUBA

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 326
Novosti Predsjednik skupstine g.Drago Teinovic zakazao je 1.Redovnu skupstinu kluba u 2011.godini. Skupstina ce se odrzati u nedjelju, 27.marta 2011.godini, u prostorijama kluba sa pocetkom u 18 casova. Napominjemo da su clanovi skupstine oni clanovi kluba koji su u 2010.godini imali najmanje 5 zarona i platili clanarinu za ovu godinu do 15.februara 2011.godine. Predlozeni dnevni red i ostali materijali se mogu pogledati u klubu.

BUK-u URUČENA ZAHVALNICA

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 530
Novosti
U utorak, 01.03.2011.godine, u Kulturnom centru opštine Derventa je povodom Meðunarodnog dana civilne zaštite organizovana sveČana sjednica opštinskog štaba civilne zaštite Dervente. Tom prilikom je naČelnik opštine uruČio zahvalnice udruženjima i pojedincima koji se uČestvovali u akciji spašavanja stanovništa u poplavljenim podruČjima opštine Derventa u toku 2010.godine. Zahvalnicu je u ime RonilaČkog kluba "Buk" iz Banja Luke primio Branislav Raðević, jedan od Članova kluba koji je uČestvovao u spašavanju unesrećenih.