Dobrodošli na RK BUK Wednesday, October 17 2018 @ 07:53 PM EDT

ROSE-DRUGA GRUPA

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 621
Novosti
U terminu od 17. do 24.09 u Rosama je boravila druga grupa. Lijepo vrijeme i ugodna temperatura mora omogucili su da se izvedu sva planirana ronjenja. Grupa je brojala 13 ronilaca i ostvarila je 150 zarona. Ronilo se na vec poznatim lokacijama koje su obilovale bogatstvom morske flore i faune, a za neke je ovo bilo i prvo ronjenje u moru. Po prvi put u Rosama su boravile nase kolege iz Brckog koji su u Banjaluci uspjesno zavrsili kurs za P1, takoder u sklopu boravka u Rosama odradene su i prakticne vjezbe za sticanje visih kategorija.

TAKMIČENJE SPASILACA

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 739
Spasilačka Služba
SpasilaČka služba RonilaČkog kluba "Buk" je na poziv Hrvatskog Crvenog križa uČestvovala na 6. Nacionalnom natjecanju Službe spašavanja života na vodi i ekološke zaštite priobalja koje je održano proteklog vikenda u Omišu. Pored najboljih timova iz cijele Hrvatske, ekipu Buk-a su Činili: Maja Čavić, Filip Sabljić, Marko Ðukić, Vasko Jošić, Ðorðe Slijepac, Jovo Stanić i Dejan Marković. TakmiČenje je održano na pješČanoj gradskoj plaži Punta. Preko 60 spasilaca takmiČilo se u šest disciplina: utrka na vodi, timska utrka spašavanja s plutaČom, individualna utrka spašavanja s plutaČom, sprint 90m, štafeta (4x90m) i osvajanje zastavica.

PROMOVISANI NOVI SPASIOCI

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 507
Spasilačka Služba

Dvadesetjedan polaznik obuke spašavanja na otvorenim vodama, koja je u avgustu 2011. provedena u Sarajevu, FoČi i Neumu, dobio je certifikat spasioca na zvaniČnoj ceremoniji koja je održana u srijedu, 21. septembra, u Sarajevu u okviru Prve regionalne konferencije o turizmu.
Obuku spasilaca obavio je RonilaČki klub BUK iz Banjaluke, jedini meðunarodno priznati centar za obuku spasilaca u BiH, koji je obuku implementirao u skladu sa standardima Meðunarodne Federacije za spašavanje (http://www.ilsf.org).

PRVA GRUPA SE VRATILA IZ ROSA

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 560
Aktivnosti
U periodu od 10. do 17. septembra 2011. godine u našem ronilaČkom centru u Rosama (Crna Gora) boravila je prva od tri grupe ronilaca. Grupa je brojala 19 ronilaca i 5 prijatelja kluba. Izuzetno lijepo vrijeme (temperatura mora 27 C) pratilo je svih sedam dana našeg boravka tako da se ronilo dva puta dnevno na najatraktivnijim lokacijama, a otkrivene su i nove koje će sigurno biti zanimljive za naredna ronjenja. Tokom boravka u ronilaČkom kampu tri Člana kluba su uspješno položila praktiČni dio ispita za CMAS kategoriju P2 Čime je klub postao bogatiji za nove ronioce sa naprednim ronilaČkim kategorijama. Nekolicini ronilaca ovo je bio prvi susret sa ronjenjem u moru i svi su (a naroČito djevojke) bili oduševljeni ambijentom i uslovima ronjenja. Oprema je funkcionisala besprijekorno, a ronioci nisu imali nikakve zamjerke na smještaj i ishranu. Kako nam je bilo i koliko smo uživali najbolje govore fotografije u prilogu.

PRIJAVA ZA ROSE

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 362
Aktivnosti Obavještavamo Članove kluba da će se stažno ronjenje u Rosama organizovati u dve grupe i to prva grupa u periodu od 10. do 17.septembra, a druga grupa od 17. do 24.septembra ove godine. Pozivamo sve zainteresovane Članove kluba da se prijave na vrijeme jer je broj mjesta ograniČen, a za prijave i više informacija se možete obratiti Miroslavu Miškoviću na telefon broj 065/589-180.

NABAVLJEN AUTOMATSKI EKSTERNI DEFIBRILATOR

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 1,159
Spasilačka Služba
SpasilaČka služba RonilaČkog kluba "Buk" od sada vrši i obuku za primjenu automatskog eksternog defibrilatora (AED). Naime, zahvaljujući donaciji FIRMA Project-a nabavljen je novi AED koji se primjenjuje za obuku, a radi se o najnovijem modelu koji instrukcije za primjenu daje na našem jeziku. U planu je da u budućnosti veliki broj spasilaca proðe ovu obuku, a ova obuka će biti dostupna i drugim zainteresovanim licima (roniocima i dr.).

OBUKA ZA SPELEO-RONIOCE

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 611
Novosti
RonilaČki klub "Buk" je u saradnji sa GUE (Global Underwater Explorer) po prvi put na našim prostorima organizovao kurs za speleoronioce ili GUE Cave 1, na kojem su prisustvovali dva ronioca iz Slovenije Jure Batorek i Alan Bizjak, i Član Buk-a Raðević Brane. Instruktor je prekaljeni speleoronilac Christophe LeMaillot ,jedan od trojice Članova borda direktora GUE-a za obuku speleoronjenja i višegodišnji uČesnik našeg projekta Karst Odyssey-a. Kurs je trajao sedam dana, teoretska nastava se izvodila u klupskim prostorijama, a praktiČna tj. ronjenja su izvodjena na vrelu rijeke Bastašice kod Drvara, Crnom Vrelu i Crnom Oku kod Mostara.

EKSPEDICIJA KRASKA VRELA 2011

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 1,054
Aktivnosti
Ekspedicija "Kraska vrela 2011" pocela je 18.07., a zavrsila 07.08.2011.godine. Ovogodisnja ekspedicija obuhvatala je istrazivanje vrela rijeke Bastasice kod Drvara i vrela Mracaj koje se nalazi na podruciju opstine Mrkonjic Grad. Takoder, obradjivano je i vrelo Bunice kod Mostara koja je ujedno i glavna pritoka rijeke Bune. Ovogodisnju ekspediciju cinili su renomirani spelo ronioci iz Meksika, Italije, Engleske, Holandije, Slovenije, Hrvatske i nasa ekipa iz RK BUK. Ukupno brojno stanje ronilaca bilo je 9 i jos toliko ljudi koji su cinili logistiku.Za potrebe ronjenja na vrelu Bastasice instaliran je i habitat na dubini od 6 metara gdje ronioci provode vrijeme prilikom dugotrajnih dekompresija.

OBUKA ZA SPASIOCE U BANJOJ LUCI

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 401
Spasilačka Služba U ponedjeljak, 25.jula, poČinje obuka za spasioce u Banjoj Luci. Okupljanje kandidata je u 9 Časova u prostorijama RK Buk, a obuka će trajati sedam dana nakon Čega će polaznici dobiti zvanje "Spasilac na otvorenim vodama/bazenu". Teoretska nastava će se izvoditi u prostorijama RonilaČkog kluba "Buk", a praktiČna obuka na Gradskom olimpijskom bazenu i jezeru u Trnu. Ova obuka predstavlja nastavak realizacije projekta "Obuka spasilaca u BiH" koji je podržan od strane FIRMA Project-a. Do sada je održano više kurseva širom BiH, a poslije Banja Luke, obuka će se održati u Neumu i Bihaću. Za sve informacije možete se obratiti koordinatoru za rad SpasilaČke službe u BiH Miroslavu Miškoviću na telefon broj 065/589-180.

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 311
Novosti
Obaještavamo sve Članove i simpatizere kluba da će se u ponedjeljak, 11.07.2011.godine, organizovati akcija dobrovoljnog darivanja krvi koja će se održati u prostorijama Zavoda za transfuzijsku medicinu sa poČetkom u 9:30. Ovo je druga akcija dobrovoljnog darivanja krvi koju RK Buk organizuje u ovoj godini, te pozivamo sve one koji su u mogućnosti da se odazovu na ovu humanu akciju. Za više informacija i prijave možete se obratiti Miroslavu Miškoviću na tel.065/589-180.