Dobrodošli na RK BUK Wednesday, September 28 2022 @ 07:05 pm UTC

SPASIOCIMA U BIJELJINI URUČENE LICENCE

  • Autor:
  • Ukupno pregleda: 507
Spasilačka Služba

U ponedjeljak, 18.09.2017.godine, u središtu Gradske uprave u Bijeljini održano je svečano uručenje licenci za 15 spasilaca. Tom prilikom je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić uručujući sertifikate spasiocima, istakao važnost daljeg ulaganja u opremanje i obučavanje struktura Civilne zaštite i ukazao na značajnu ulogu profesionalno jakih i obučenih ljudi u zaštiti od poplava i drugim vanrednim situacijama. 

Koordinator za rad spasilačke službe u BiH Miroslav Mišković je u ime Ronilačkog kluba "Buk" čestitao mladićima u Bijeljini koji su dobili međunarodno priznat sertifikat za spasavanje na vodi i pohvalio njihovu angažovanost tokom specijalističke obuke i istakao da lokalne zajednice u BiH prepoznaju potrebu za angažovanjem obučenih spasilaca u strukturama civilne zaštite. 

Obuka je dio projekta "Poboljšanje sistema za prevenciju i zaštitu od poplava u opštinama Bijeljina, Lopare, Šekovići, Sapna i Teočak" koji finansira EU, a realizuje nevladina organizacija Centar civilnih inicijativa u partnerstvu sa lokalnim zajednicama. 

Koordinator obuke iz ove nevladine organizacije DŽevad Glinac istakao je da su u EU prepoznali potrebu da se jačaju kapaciteti Civilne zaštite u BiH. 

Među 15 mladića koji su stekli međunarodno priznat sertifikat za spasavanje na vodi su pripadnici Vatrogasne jedinice Bijeljina, gradskih jedinica Civilne zaštite i članovi ronilačkih klubova u gradu.