Dobrodošli na RK BUK Wednesday, September 28 2022 @ 07:14 pm UTC

PROJEKAT "SIGURNOST DJECE NA KUPALIŠTIMA"

  • Autor:
  • Ukupno pregleda: 768
Spasilačka Služba
SpasilaČka služba RonilaČkog kluba "Buk" od ponedjeljka, 23.maja, poČinje sa realizacijom projekta "Sigurnost djece na kupalištima". Cilj ovog projekta je da se u osnovnim školama u Banjoj Luci i Laktašima održe radionice za uČenike 4.razreda na temu njihove sigurnosti na kupalištima. Radionice će izvoditi edukovani instruktori SpasilaČke službe, a uČenici će se upoznati sa pravilima ponašanja na kupalištima, opremom za spašavanje, ulogom spasilaca, kao i znaČajem oČuvanja životne sredine.
Radionice će trajati jedan školski Čas, a uČenicima će biti predstavljena i video prezentacija na ovu temu. Svaki uČenik će dobiti džepno izdanje knjižice sa pravilima ponašanja na kupalištu, a na školama će biti istaknuti plakati na ovu temu. Ovakav naČin edukacije djece je praksa u svijetu, te je SpasilaČka služba RonilaČkog kluba "Buk" iz Banja Luke kao punopravni Član ILS-a (International Life Saving) prepoznala potrebu i znaČaj realizacije ovog projekta.
Partner ovog projekta je Hypo Alpe-Adria Bank a.d.Banja Luka, koja je osim finansijske pomoći, obezbjedila i poklon za svakog uČenika. Projekat je podržan od strane Ministarstva prosvjete i kulture Vlade RS, a radionice će se održavati do kraja školske godine.