Dobrodošli na RK BUK Thursday, March 30 2023 @ 02:18 pm UTC

Marsa Alam - Raj za Ronioce

  • Autor:
  • Ukupno pregleda: 960
Priče i Anegdote

Kornjaca  Egipat sigurno nije nikad bio na mojoj listi ronilackih destinacija. Pocetkom Oktobra pruzila mi se prilika da putujem u Marsa Alam i da iskusim Crveno more i neprevazidjene i jos uvjek dobro ocuvane koralne grebene. Smjestena u istocnom Egiptu, na zapadnoj obali Crvenog mora , Marsa Alam je jedna od destinacija sa najbrzim razvojem na crvenomorskoj rivijeri.

Premda je do nedavno bila malo ribarsko selo, uvodjenje medjunarodnog aerodroma 2001 , doprinijelo je njenoj popularnosti, toliko da se uskoro ocekuje da parira rivalima - Hurghadi i Sharm El Sheiku.

Region oko Marsa Alam odaje pravi tropski utisak, sa mangrovima i palmama, i dugackim plazama oivicenim koralnim grebenima. Prelijepi nacionalni park Waldi el Gemal nalazi se na ivicama, sa 100 kilometara ciste plaze na Crvenom moru, i pustinjskim pejsazom. Ova destinacija je najpopularnija za ronjenje te su svi resorti napunjeni sa Taljanima a od skora i velikinm brojem Rusa. Temperatura zraka je od 35-40C, a more od 28-29C. Izvan resorta je sama pustinja i nema šta za vidjeti.